– 40 prosent av britene trues av energifattigdom

0
Mat eller varme? Det er blitt spørsmålet stadig flere står overfor.

Toppsjefen i energiselskapet E.ON varsler om at 40% av husholdningene i Storbritannia står overfor energifattigdom hvis ikke regjeringa griper inn. E.ON er et av Europas største energiselskaper med over 50 millioner kunder.

Michael Lewis, administrerende direktør i E.ON, sa at økningen i energiprisene er «uten sidestykke», skriver Daily Mail. Lewis la skylda på krigen i Ukraina og sa at noen mennesker «kan rett og slett ikke betale». 

Sjefen for E.ON har sagt at energitaket kan stige til så mye som 2800 pund og ba om «betydelig» statlig inngripen for å prøve å hindre at millioner av mennesker ender opp i drivstofffattigdom.

Michael Lewis sa at den pågående økningen i energiprisene var «uten sidestykke» og ba om at utbetalinger av Universal Credit og Warm Homes Discount Scheme skulle økes.

Han sa at 40 prosent av de åtte millioner britiske kundene vil være i drivstofffattigdom i oktober hvis regjeringa ikke tar betydelige tiltak, og foreslo at den skattlegger «de med bredest skuldre» for å oppnå dette.

Det kommer mens millioner av husholdninger sliter med å holde tritt med stigende regninger, etter at energiregulatoren Ofgem hevet grensa for hvor mye leverandører kan belaste kundene til 2000 pund i april.

Dette er kombinert med en pågående levekostnadskrise som har ført til at mat- og bensinprisene har økt, og Lewis sa at en tredjedel av E.ONs kunder kuttet ned på mat for å ha råd til energiregningene.

Han sa: «I mine 30 år i energibransjen har jeg aldri sett prisene øke med denne hastigheten.

«Gassprisen har gått opp betydelig, gassprisen driver også opp strømprisen fordi gassproduksjon setter prisen på elektrisitet.»

Kommentar:

Drivstoffattigdommen rammer kanskje hardest i Storbritannia der mange millioner allerede er drevet ned i fattigdom. Men det gjelder hele Europa og mesteparten av verden. Krigen i Ukraina har mer enn doblet prisen på naturgass:

Sammenliknet med hva prisen var sommeren 2020 er prisen nå 4,7 ganger høyere.

Dette viser igjen klassekarakteren av denne krigen.

Hvis man ønsker å drive enda flere titalls millioner mennesker ned i djup fattigdom, skal man gå inn for at denne krigen varer så lenge som mulig. Dette bør folk som regner seg som sosialister ta inn over seg.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelKrigen mellom NATO og Russland – New York Times antyder splittelse
Neste artikkelVi står overfor verdens største sultkatastrofe på svært lang tid