USA vil opprette et sannhetsministerium

0
L.M. Slackens: The Yellow Press

Lederen er ekspert på å juge.

Nå får vi et «sannhetsministerium» i USA. Sjefen for det er altså utdannet som ekspert på hvordan en skal lyge. Og virksomheten skal dreie seg om løgner, hvordan disse kan benyttes til å fremme USAs regjerings politikk.

I praksis betyr dette at det USAs forrige president Donald Trump kalte «Fake News» – og som han i neste alle store medier ble latterliggjort for – nå skal iverksettes som et statlig tiltak. USAs regjering ansetter nå folk for å spre «Fake News».

Slik endrer verden seg svært fort og alle journalistisk idealer deformeres til grimaser og vrengebilde av seg selv.

Nina Jankowicz - Wikidata
Sjefen for det nye sannhetsministeriet, Nina Jankowicz.

Dette er enda et signal om et system som er i full oppløsning og som slåss mot ryggen mot veggen. Alt en iverksetter blir til dritt og går i oppløsning. Dette minner ikke bare om samfunnet Orwell beskrev i romanen 1984, det er innledningen til det.

Behandlingen av Julian Assange er et av symptomene på et vesten som mister all moralsk autoritet. Det nye «Sannhetsminiteriet» i USA bekrefter egentlig at denne utviklingen faktisk forsterker seg.

Knut Lindtner
Redaktør i Derimot.no.

Biden-administrasjonen kommer under ild for å danne DHS ‘desinformasjonsstyre’

Styrets direktør har tidligere gitt råd til den ukrainske regjeringen

Av Dave DeCamp, Anti-War.

Biden-administrasjonen har kommet under kraftig kritikk for å ha opprettet et «Desinformation Governance Board» som faller inn under Department of Homeland Security.

Styret har blitt omtalt som orwellsk da styret ble dannet for å bekjempe det den amerikanske regjeringen anser for å være «desinformasjon». Ifølge Politico er styret ment å «koordinere bekjempelse av feilinformasjon relatert til USAs interne sikkerhet, spesielt fokusert på irregulær migrasjon og Russland.»

Så langt har ikke Biden-administrasjonen lagt ut mye informasjon om nøyaktig hva styret vil gjøre. På spørsmål om det, ga det hvite hus pressesekretær Jen Psaki ingen detaljer.

«Jeg har virkelig ikke gravd i dette nøyaktig, jeg mener, vi støtter selvfølgelig denne innsatsen, men la meg se om jeg kan få mer detaljer,» sa hun.

President Biden utnevnte Nina Jankowicz som leder av styret, som tidligere jobbet som en «desinformasjonsstipendiat» ved Wilson Center og ga råd til det ukrainske utenriksdepartementet som en del av Fulbright Public Policy Fellowship, et program som drives av utenriksdepartementet. Jankowicz hadde også tilsyn med Russland og Hviterussland-programmene ved National Democracy Institute, en amerikansk regjeringsfinansiert NGO.

Jankowiczs utnevnelse kommer ettersom USA eskalerer sin støtte til Ukraina betydelig i kampen mot Russland. En del av Biden-administrasjonens kampanje mot Moskva inkluderer informasjonskrigføring.

Tidligere denne måneden fortalte amerikanske tjenestemenn til NBC News at Biden-administrasjonen har lagt ut informasjon relatert til Russlands krig i Ukraina basert på dårlig etterretning som en del av en informasjonskrig mot Russlands president Vladimir Putin. Som en del av denne innsatsen matet Biden-administrasjonen flere historier til pressen som var basert på påstander som USAs ikke kunne gi bevis for.

Tucker Carlson kommenterer også det nye tiltaket her. Han er ikke nådig:

Artikkelen er oversatt av Derimot.no fra originalen:

Biden Administration Comes Under Fire for Forming DHS ‘Disinformation’ Board

Forrige artikkelHvor er sannheten? Hvordan CIA former amerikanernes sinn
Neste artikkelKoronavaksiner: Bekrefter funn om hjertemuskelbetennelse