Rødt: «Seier seg nøgd med Steigan-prosessen»

0

«Raudt har teke imot innspel frå organisasjonen og seier seg no fornøgd med prosessen etter Steigan-bråket.» Dette skriver avisa Klassekampen 25. april 2022.

Av Pål Steigan.

Som tiltalt og dømt i en prosess jeg verken er informert om eller har fått delta i, føler jeg meg litt som Josef K. i Franz Kafkas Prosessen. Josef K. blir arrestert uten å få vite hva han siktes for, og han opplever et absurd og labyrintisk rettssystem og en umulig kamp mot et ugjennomsiktig byråkratisk system. Romanen har gitt opphavet til begrepet Kafka-prosess og karakteriserer et system der det ikke finnes rettssikkerhet og der man heller ikke vet hvem som tiltaler en for hva og hvorfor.

Men der Kafkas roman er dramatisk og tragisk, er Kafka-prosessen i Rødt en slags Monty Python-versjon der det hele blir parodisk i all sin oppstyltede sjølrettferdighet.

Det blir som å sette opp inkvisisjonen etter manus av Groucho Marx og med John Cleese i rollen som Ignatius Loyola.

Jeg kan faktisk ikke la være å smile, enda så tragisk det er. Tragisk, ikke for meg, men for det stakkars partiet Rødt, som hermed tar seg ut som en sekt av indremisjonstypen der medlemmene ikke har noen egentlige rettigheter, ingen rettssikkerhet, ikke noen respekt fra ledelsen, men kan skjelles ut i mediene for åpen mikrofon, uten å få ta til motmæle.

Og jeg skjønte at Bjørnar Moxnes ikke trodde på sin egen sak da han først gikk til frontalangrep på meg i mediene, og så ikke turte å møte meg ansikt til ansikt i NRK, men sendte adjutanten sin, Magnus Marsdal, mannen som er betalt av Kjell Inge Røkke for å fremme et havvindsprosjekt som vil øke Røkkes formue med en haug milliarder. Apropos Forskjells-Norge.

Ledelsen i Rødt er «nøgd». Det er jeg og vi i steigan.no også. Vi har fått vist hele Norge at vi ikke bare er landets fremste opposisjonsavis, men at vi ikke har noen problemer med å ri stormen av, uansett om de bruker alt medieskytset de har. Og lesere, abonnenter og gaver strømmer på.

Jeg i slett lune? På ingen måte. «Steigan-prosessen» har gått aldeles utmerket for oss.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelUSAs forsvarsminister: – Målet er å gjøre Ukraina til ei hengemyr for Russland
Neste artikkelAustin lover at Ukraina skal få alt de ber om av våpen
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).