Italia er langt framme med det kinesisk-inspirerte sosiale kredittsystemet

0
Byråd Massimo Bugani (M5S) i Bologna

«Dydige borgere vil bli premiert,» sier borgermesteren og sjefen for digitale systemer i Bologna. Dette melder Bologna Today.« Dette ble sagt da ordføreren i Bologna, Matteo Lepore, sammen med Massimo Bugani, rådmann for digital agenda og samfunnsbruk av data, da kunngjorde kommunens digitale innovasjonsplan 2022-2024.

Rådmann Bugani fra M5s er spesielt glad i Smart Citizen Wallet-verktøyet, som han eksperimenterte med i Roma da han var stabssjef for ordfører Virginia Raggi: «I september starter vi med et pilotprosjekt for byen: I sentrum står den dydige borgeren, den som for eksempel sorterer avfall godt eller ikke kaster bort energi, eller bruker offentlig transport og ikke får bøter, eller fortsatt er aktiv med Card di Bologna Welcome. Kommunen sier til disse menneskene ‘vil vi tildele deg en poengsum’, som en del av en sirkulær belønning med økonomiske fordeler til individuelle brukere.

Hvis det i Europa også fantes pengepremier, gjennom Bitcoin-modellen, her «tenker vi på rabatter fra Tper, Hera, Bologna Welcome med samme Card Cultura: basert på poengsummene får du premier, litt som når du er på supermarkedet – er metaforen Bugani bruker – de gir deg enten 20 glass eller 2 kjeler. Vi fortsetter også å utvide publikum med andre samarbeidspartnere, hvis bologneserne liker det vil vi fortsette «.

Er det ikke en frykt for invasjon av privatlivet i alt dette? spør Bologna Today.

«Den interesserte borgeren – spesifiserer Bugani – må selvfølgelig gjøre seg tilgjengelig, gjennom en signatur, og ingen vil bli tvunget til å delta i belønningsmekanismen. Jeg tror imidlertid at mange vil bli med». I mellomtida, når det gjelder de «ikke veldig digitale», åpnes en permanent løsning fra 6. april med ulike foreninger for å bygge bro over gapet for over 65 år.

Inspirert av det kinesiske sosiale kredittsystemet

Det er Kina som er foregangslandet for denne måten å sile, kategorisere og overvåke innbyggerne på gjennom sitt Social Credit System (kinesisk: 社会信用体系; pinyin: shèhuì xìnyòng tǐxì). I Vesten er dette systemet blitt kritisert for å være totalitært, men det er tydelig at Vesten tar sikte på å følge i samme spor, og Bologna er først ute.

Advarsler i Europaparlamentet

Medlemmer av Europaparlamentet har advart om at disse kontrolltiltakene var emning i fjor, skriver Daily Exposé. På en pressekonferanse som fant sted 24. november 2021 i Europaparlamentet i Strasbourg – forklarte fire MEP-er hvorfor det grønne sertifikatet krenker folks grunnleggende rettigheter så vel som andre relaterte emner. Under denne pressekonferansen sa den rumenske MEP Cristian Terhes:

«Det er klart at vi er vitne til Kinafisering av Europa akkurat nå. Fordi vi ser hva som skjer i Kina med den sosiale kredittscore – der regjeringa kontrollerer og overvåker alle mennesker fra begynnelse til slutt. Alt de gjør, alt overalt der de går, det er alt, du vet – de kontrollerer alt og ser på alt. Dette er et eksempel på tyranni.

«Når regjeringen vet alt om deg – hvor du går, hva du gjorde mens du var der, hvor du kommer inn – er det et tyranniske system. Og vi har sett dette systemet bli implementert, akkurat nå, under ledelse av Ursula von der Leyen, sakte men sikkert, i EU.

«Det grønne sertifikatet var bare det første steget. Det er noen flere forslag akkurat nå under debatt i parlamentet: europeisk lommebok-ID, for eksempel det europeiske trygdekortet. Alle disse tingene skaper et system som vil overvåke kontroll, overvåke og differensiere rettighetene til alle europeiske borgere.»

Kommentar

Det må finnes et eget sted i Dantes Helvete for folk som innfører slike totalitære systemer.

Forrige artikkelPartiet Rødt og stedfortrederkrigen i Ukraina
Neste artikkelRegjeringens forslag vil sementere smittevernstatens makt på permanent basis