Harme da Azov-nazist talte til det greske parlamentet

0
Soldaten fra den nazistiske Azov-brigaden som talte til det greske parlamentet.

Ukrainas president Volodymyr Zelensky tok med seg en Azov-nazist med gresk arv til sin tale til det greske parlamentet torsdag, og helvete brøt løs, skriver Joe Lauria i ConsortiumNews

Zelensky har som kjent gjennomført en virtuell verdensturné med taler på storskjerm i parlamenter. I Oslo fikk han stående applaus av samtlige representanter. Slik gikk det ikke i Aten. Der ble det bråk og protester.

Zelensky tok med seg en ukrainsk soldat med gresk bakgrunn fra byen Mariupol, som tilfeldigvis var medlem av det nazistiske Azov-regimentet. Hellas var under nazistenes okkupasjon under andre verdenskrig og kjempet en bitter partisankrig mot nazismen (senere å bli forrådt av Storbritannia og USA.)   

Alexis Tsipras, leder av det viktigste opposisjonspartiet, SYRIZA-Progressive Alliance, tok skarp avstand fra at nazi-krigeren fikk opptre i parlamentet.  

«Solidaritet med det ukrainske folket er gitt. Men nazister kan ikke få tale i parlamentet, sa Tsipras sosiale medier. – Talen var en provokasjon. Han sa at den greske statsministeren Kyriakos Mitsotakis «bærer det fulle ansvaret. … Han snakket om en historisk dag, men det er en historisk skam.»  

Den tidligere greske statsministeren Antonis Samaras kalte videoen som ble spilt av i parlamentet en «stor feil».

Tidligere utenriksminister Nikos Kotzias sa: «Den greske regjering undergravde uansvarlig det ukrainske folkets kamp ved å gi ordet til en nazist. Ansvaret er tungt. Regjeringa bør publisere en detaljert rapport om forberedelsene og kontaktene for dette arrangementet.»

Tidligere finansminister Yanis Varoufakis’   MeRA25- parti sa at arrangementet ble til en «nazistisk fiesta.»

Zelensky har havnet i problemer før ved å referere til en nasjons historie i sine taler til parlamentene. Han skapte raseri i Israel da han sammenliknet det Ukraina går gjennom i dag med Holocaust, mens han fullstendig ignorerte rollen ukrainske fascister spilte i Holocaust.

Verken The New York Times eller The Washington Post skrev noe om hva som skjedde i det greske parlamentet, og The Wall Street Journal publiserte bare en fotohistorie som ikke nevnte kontroversen. 

Forrige artikkelIsrael strekker ut ei hand til Kina – igjen
Neste artikkelKrigen i Ukraina kunne ha vært unngått
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.