«En forræder mindre»: Zelensky fører tilsyn med kampanje for attentat, kidnapping og tortur av politisk opposisjon

0
Over: Torturen av venstreaktivisten Alexander Matjuschenko 3. mars i Dnipro, registrert av Azov-medlemmer. Under: President Volodymyr Zelensky poserer under et medie-event

Max Blumenthal og Esha Krishnaswamy

Samtidig som han hevder å forsvare demokratiet, har Ukrainas Volodymyr Zelensky forbudt opposisjonen, beordret arrestasjon av sine rivaler og ledet forsvinninger og attentateter mot dissidenter over hele landet.

Ukrainas president Volodymyr Zelensky har utformet sitt lands krig mot Russland som en kamp for selve demokratiet. I en nøye koreografert tale til den amerikanske kongressen 16. mars uttalte Zelensky: «Akkurat nå avgjøres skjebnen til landet vårt. Skjebnen til folket vårt, om ukrainere vil være frie, om de vil være i stand til å bevare sitt demokrati.»

Amerikanske hovedsrømsmedier har reagert med å overøse Zelensky med beundrende presse, drevet en kampanje for å få ham nominert til Nobels fredspris og inspirerte til en flamboyant musikalsk hyllest av ham og det ukrainske militæret under 2022 Grammy-utdelingen 3. april.

Vestlige medier har imidlertid sett den andre veien, når Zelensky og topptjenestemenn i hans administrasjon har sanksjonert en kampanje for kidnapping, tortur og attentat mot lokale ukrainske lovgivere anklaget for å samarbeide med Russland. Flere ordførere og andre ukrainske tjenestemenn har blitt drept siden krigsutbruddet, mange skal ha blitt drept av ukrainske statsagenter etter å ha deltatt i deeskaleringssamtaler med Russland.

«Én forræder mindre i Ukraina», uttalte innenriksdepartementets rådgiver Anton Geraschenko i sin støtte til drapet på en ukrainsk ordfører anklaget for å ha samarbeidet med Russland.

Zelensky har ytterligere utnyttet krigsatmosfæren til å forby en rekke opposisjonspartier og beordre arrestasjonen av ledende rivaler. Hans autoritære dekreter har utløst forsvinninger, tortur og til og med drap på en rekke menneskerettighetsaktivister, kommunistiske og venstreorienterte organisatorer, journalister og myndighetspersoner anklaget for «pro-russiske» sympatier.

Den ukrainske SBU-sikkerhetstjenesten har fungert som håndhevingsarmen til den offisielt autoriserte undertrykkingskampanjen. Med opplæring fra CIA og tett koordinering med Ukrainas statsstøttede nynazistiske paramilitære, har SBU brukt de siste ukene på å fylle sin enorme skjærgård av torturfangehull med politiske dissidenter.

På slagmarken har det ukrainske militæret i mellomtiden engasjert seg i en rekke grusomheter mot tilfangetatte russiske tropper og stolt vist frem sine sadistiske handlinger på sosiale medier. Også her ser det ut til at gjerningsmennene har fått godkjenning til overgrep mot menneskerettighetene fra det øvre sjiktet av ukrainsk ledelse.

Mens Zelensky sprøyter omkring seg om forsvaret av demokratiet foran tilbedende vestlige publikummere, bruker han krigen som et teater for å gjennomføre en bloddryppende utrenskning av politiske rivaler, dissidenter og kritikere.

«Krigen blir brukt til å kidnappe, fengsle og til og med drepe opposisjonsmedlemmer som uttrykker seg kritiske til regjeringen,» kommenterte en venstreorientert aktivist slått og forfulgt av Ukrainas sikkerhetstjenester i april. «Vi må alle frykte for vår frihet og våre liv.»

Tortur og tvangsforsvinninger «vanlig praksis» fra Ukrainas SBU

Da en USA-støttet regjering tok makten i Kiev etter Euromaidan-regimeskifteoperasjonen i 2013-14, satte Ukrainas regjering i gang en landsomfattende utrensning av politiske elementer som ble ansett som pro-russiske eller ikke nasjonalistiske nok. Vedtakelsen av lover om «avkommunisering» av det ukrainske parlamentet lettet ytterligere forfølgelsen av venstreorienterte elementer og rettsforfølgelsen av aktivister for politiske ytringer.

Post-Maidan-regimet har fokusert sin vrede på ukrainere som har tatt til orde for en fredsløsning med pro-russiske separatister øst i landet, de som har dokumentert menneskerettighetsbrudd fra det ukrainske militæret, og medlemmer av kommunistiske organisasjoner. Dissidenter har blitt møtt med konstante trusler om ultranasjonalistisk vold, fengsling og til og med drap.

Den ukrainske sikkerhetstjenesten kjent som SBU har fungert som den viktigste håndheveren av post-Maidan-regjeringens kampanje for innenrikspolitisk undertrykkelse. Pro-vestlige overvåkere inkludert FNs høykommisjonskontor (UN OHCR) og Human Rights Watch har anklaget SBU for systematisk å torturere politiske motstandere og ukrainske dissidenter med nær total straffrihet.

I 2016 fant UN OHCR fant i at «vilkårlig internering, påtvungne forsvinninger, tortur og mishandling av slike konfliktrelaterte fanger var vanlig praksis for SBU … En tidligere Kharkiv SBU-offiser forklarte: ‘For SBU eksisterer loven praktisk talt ikke for alt som er ulovlig kan enten klassifiseres eller forklares ved å referere til nødvendighet for staten.»

Yevhen Karas, grunnleggeren av den beryktede nynazistiske C14-enheten, har beskrevet det nære forholdet gjengen hans og andre ekstreme høyrefraksjoner har hatt med SBU. SBU «informerer ikke bare oss, men også Azov, høyresektor, og så videre,» skrøt Karas i et intervju fra 2017.

Kiev støtter offisielt å myrde ukrainske ordførere for forhandlinger med Russland

Siden Russland startet sin militære operasjon inne i Ukraina, har SBU jaktet på lokale tjenestemenn som bestemte seg for å ta imot humanitære forsyninger fra Russland eller forhandlet med russiske styrker for å arrangere korridorer for sivile evakueringer.

1. mars ble for eksempel Volodymyr Strok, ordføreren i den østlige byen Kreminna på den ukrainsk-kontrollerte siden av Lugansk, ifølge hans kone, kidnappet av menn i militæruniform, og skutt i hjertet.

3. mars dukket det opp bilder av Stroks synlig torturerte kropp. En dag før drapet på ham, hadde Struk angivelig oppfordret sine ukrainske kolleger til å forhandle med pro-russiske tjenestemenn.

Anton Gerashchenko, en rådgiver for det ukrainske innenriksdepartementet, feiret mordet på ordføreren, og erklærte på sin Telegram -side (se nedenfor): «Det er én forræder mindre i Ukraina. Ordføreren i Kreminna i Luhansk-regionen, tidligere stedfortreder for Luhansk-parlamentet, ble funnet drept.»

I følge Geraschenko hadde Strok blitt dømt av «domstolen av folkets tribunal».

Innlegg på Telegram av Anton Gerashchenko, rådgiver for det ukrainske innenriksdepartementet, som feirer drapet på «forræderen» – Kreminna-ordfører Volodymyr Struk

Den ukrainske tjenestemannen leverte med det en skremmende melding til alle som velger å søke samarbeid med Russland: gjør det og mist livet.

7. mars ble ordføreren i Gostomel, Yuri Prylipko, funnet myrdet. Prylipko hadde angivelig inngått forhandlinger med det russiske militæret for å organisere en humanitær korridor for evakuering av byens innbyggere – en rød linje for ukrainske ultranasjonalister som lenge hadde vært i konflikt med ordførerens kontor.

Deretter, den 24. mars, la Gennady Matsegora, ordføreren i Kupyansk i det nordøstlige Ukraina, ut en video (nedenfor) som appellerte til president Volodymyr Zelensky og hans administrasjon om løslatelse av datteren hans, som hadde blitt holdt som gissel av agenter fra den ukrainske SBU-etterretningen. byrå.

YouTube player
Kupyansk, en by i Øst-Ukraina, ble tatt uten kamp 27. februar – Ordfører Gennady Matsegora bestemte seg for å overgi byen uten kamp for å unngå tap. Derfor passerte [de russiske] troppene rolig gjennom byen.
Hans 20 år gamle datter Daria var i Ivano-Frankivsk-regionen (Vest-Ukraina). Ifølge Matsegora ble hun varetektsfengslet 22.mars. De lovet at de skulle ordne opp og la henne gå, men de lot henne ikke gå, og i stedet begynte trusler å komme til Gennady. 24. mars spilte han inn denne videomelding til Zelensky.

Så var det drapet på Denis Kireev, et toppmedlem i det ukrainske forhandlingsteamet, som ble drept på høylys dag i Kiev etter den første runden med samtaler med Russland. Kireev ble senere anklaget i lokale ukrainske medier for «forræderi».

President Volodymyr Zelenskys uttalelse om at «det ville få konsekvenser for samarbeidspartnere» indikerer at disse grusomhetene har blitt sanksjonert på høyeste nivå i regjeringen.

Per i dag er elleve ordførere fra forskjellige byer i Ukraina savnet. Vestlige medier har fulgt Kiev-linjen uten unntak, og hevdet at alle ordførere ble arrestert av det russiske militæret. Det russiske forsvarsdepartementet har imidlertid avvist anklagen, og det finnes lite bevis for å bekrefte Kievs linje om de savnede ordførerne.

Zelensky forbyr politisk opposisjon, autoriserer arrestasjon av rivaler og utløser krigspropagandablitz

Da krigen brøt ut med Russland i februar, utstedte den ukrainske presidenten Volodymyr Zelensky en rekke dekreter som formaliserte Kievs kampanje mot politisk opposisjon og dissidenter.

I en eksekutiv ordre 19. mars påberopte Zelensky seg krigslov for å forby 11 opposisjonspartier. De forbudte partiene besto av hele venstresiden, sosialistiske eller anti-NATOspekteret i Ukraina. De inkluderte Opposisjonsplattform – For livet, Venstreopposisjonen, Ukrainas progressive sosialistparti, Det sosialistiske partiet i Ukraina (SPU), Foreningen av venstrekrefter, Sosialistenes parti, Shariys parti, Opposisjonsblokk og Volodymyr Saldo-blokken

Åpent fascistiske og pro-nazistiske partier som Azov National Corps ble imidlertid stående urørt av presidentdekretet.

«Aktivitetene til disse politikerne som sikter mot splittelse eller kollaborering vil ikke lykkes, men vil få en hard respons,» sa president Zelensky.

Samtidig som han utslettet opposisjonen sin, beordret Zelensky et enestående innenlandsk propagandainitiativ for å nasjonalisere alle TV-nyhetssendinger og kombinere alle kanaler til én enkelt 24-timers kanal kalt «United News» for å «fortelle sannheten om krig.»

Deretter kunngjorde Zelensky den 12. april arrestasjonen av sin viktigste politiske rival, Viktor Medvedchuk, av Ukrainas SBU-sikkerhetstjenester.

Grunnleggeren av det nest største partiet i Ukraina, de nå ulovlige Patrioter for livet, Medvedchuk, er de facto-representanten for landets etnisk russiske befolkning. Selv om Patrioter for livet blir sett på som «pro-Russland», delvis på grunn av hans nære forhold til Vladimir Putin, har den nye formannen for partiet fordømt Russlands «aggresjon» mot Ukraina.

Medlemmer av den statsstøttede nynazistiske Azov-bataljonens nasjonale korps angrep Medvedchuks hjem i mars 2019, og anklaget ham for forræderi og krevde at han ble arrestert.

I august 2020 åpnet Azovs nasjonale korps ild mot en buss som fraktet representanter for Medvedchuks parti, og såret flere med gummibelagte stålkuler.

Zelenskys administrasjon eskalerte angrepet på hans toppmotstander i februar 2021 da han stengte flere medier kontrollert av Medvedchuk. Det amerikanske utenriksdepartementet støttet åpent presidentens trekk, og erklærte at USA «støtter ukrainsk innsats for å motvirke Russlands ondartede innflytelse …»

Tre måneder senere fengslet Kiev Medvedchuk og siktet ham for forræderi. Zelensky rettferdiggjorde det å stenge sin ledende rival inne med den begrunnelse at han måtte «kjempe mot faren for russisk aggresjon på informasjonsarenaen.»

Medvedchuk slapp unna husarrest ved begynnelsen av krigen mellom Russland og Ukraina, men er igjen fanget, og kan brukes som sikkerhet for et fangeutveksling med Russland etter krigen.

Under Zelenskys oppsyn blir «krigen brukt til å kidnappe, fengsle og til og med drepe opposisjonsmedlemmer»

Siden russiske tropper gikk inn i Ukraina 24. februar, hadde Ukrainas SBU-sikkerhetstjeneste vært på raid mot enhver og alle gjentak av intern politisk opposisjon. Venstreorienterte ukrainske aktivister har møtt spesielt hard behandling, inkludert kidnapping og tortur.

3. mars i år i byen Dnipro, raidet SBU-offiserer akkompagnert av Azov-ultranasjonalister hjemmet til aktivister fra Livizja-organisasjonen (Venstre), som har organisert seg mot kutt i sosiale utgifter og høyreorientert mediepropaganda. Mens en aktivist sa at Azov-medlemmet «klippet av meg håret med en kniv», fortsatte de statlige sikkerhetsagentene med å torturere ektemannen hennes, Alexander Matjuschenko, og presset en pistolløp mot hodet hans og tvang ham til gjentatte ganger å rope nasjonalisthilsenen, «Slava Ukraini!»

«Så tok de poser over hodet på oss, bandt hendene våre med tape og tok oss med til SBU-bygningen i en bil. Der fortsatte de å avhøre oss og truet med å kutte ørene av oss”», sa Matjuschenkos kone til den venstreorienterte tyske publikasjonen Junge Welt.

Torturen av venstresidens aktivist Alexander Matjuschenko 3. mars i Dnipro, tatt opp av Azov-medlemmer og lagt ut på Telegram av byen Dnipro

Azov-medlemmene og SBU-agentene tok opp torturen og publiserte bilder av Matjuschenkos blodige ansikt på nettet.

Matjuschenko ble fengslet med den begrunnelse at han «drev en aggressiv krig eller militær operasjon», og risikerer nå 10 til 15 års fengsel. Til tross for at han har fått ribbein brukket etter juling fra statsstøttede ultranasjonalister, har han blitt nektet kausjon. I mellomtiden har dusinvis av andre venstreorienterte blitt fengslet på lignende siktelser i Dnipro.

Blant dem som ble målskiver for SBU var Mikhail og Aleksander Kononovich, medlemmer av den forbudte ukrainske Leninist- Kommunistiske ungdomsunionen. Begge ble arrestert og fengslet 6. mars og anklaget for å «spre pro-russiske og pro-hviterussiske synspunkter».

I de påfølgende dagene arresterte SBU kringkastingsjournalisten Yan Taksyur og siktet ham for forræderi; menneskerettighetsaktivist Elena Berezhnaya; Elena Viacheslavova, en menneskerettighetsforkjemper hvis far, Mikhail, ble brent i hjel under det ultranasjonalistiske mobbangrepet 2. mai 2014 på anti-Maidan-demonstranter utenfor Odessas fagforeningshus; uavhengig journalist Yuri Tkachev, som ble siktet for forræderi, og et utallig antall andre; funksjonshemmedes rettigheter-aktivisten Oleg Novikov, som ble fengslet i tre år i april med den begrunnelse at han støttet «separatisme».

Listen over de som er fengslet av Ukrainas sikkerhetstjenester siden krigsutbruddet vokser for hver dag, og er for omfattende til å gjengi her.

Den kanskje mest grufulle hendelsen med undertrykkelse fant sted da nynazister støttet av den ukrainske regjeringen kidnappet Maxim Ryndovskiy, en profesjonell MMA-kriger, og brutalt torturerte ham for forbrytelsen å trene med russiske krigere på et treningsstudio i Tsjetsjenia. Ryndovskiy var også tilfeldigvis jøde, med en davidsstjerne tatovert på beinet, og hadde uttalt seg på sosiale medier mot krigen i Øst-Ukraina.

Ukraine’s SBU has even hunted opposition figures outside the country’s borders. As journalist Dan Cohen reported, Anatoly Shariy of the recently banned Party of Shariy said he was the target of a recent SBU assassination attempt. Shariy has been an outspoken opponent of the US-backed Maidan regime, and has been forced to flee into exile after enduring years of harassment from nationalists.

Ukrainas SBU har til og med jaktet opposisjonelle utenfor landets grenser. Som journalist Dan Cohen rapporterte, sa Anatoly Shariy fra det nylig utestengte partiet Shariy at han var målet for et nylig attentatforsøk fra SBU. Shariy har vært en uttalt motstander av det USA-støttede Maidan-regimet, og har blitt tvunget til å flykte i eksil etter å ha utholdt årevis med trakassering fra nasjonalister.

I mars i år mottok den libertarianske politikeren og netteksperten en e-post fra en venn, «Igor», som ønsket å arrangere et møte. Deretter fikk han vite at Igor ble holdt av SBU på den tiden og ble brukt til å lokke Shariy til å avsløre plasseringen sin.

Shariy har på sin side blitt plassert på den beryktede Myrotvorets offentlige svarteliste over «fiender av statens » grunnlagt av Anton Geraschenko – rådgiver for innenriksdepartementet som støttet attentatet på ukrainske lovgivere anklaget for russiske sympatier. Flere journalister og ukrainske dissidenter, inkludert den fremtredende spaltisten Oles Buzina, ble myrdet av statsstøttede dødsskvadroner etter at navnene deres dukket opp på listen.

Vanlige ukrainske borgere har også blitt utsatt for tortur siden krigen startet i februar. Tilsynelatende utallige videoer har dukket opp på sosiale medier som viser sivile bundet til lyktestolper, ofte med kjønnsorganene synlige eller ansiktet malt grønne. Utført av frivillige i det Territorielle Forsvaret som har i oppgave å håndheve lov og orden i krigstid, har disse ydmykelses- og torturhandlingene rettet seg mot alle fra anklagede russiske sympatisører til romfolk til påståtte tyver.

Ukrainas SBU lærer tortur og attentat fra CIA

Vassily Prozorov, en tidligere SBU-offiser som hoppet av til Russland etter Euromaidan-kuppet, beskrev i detalj sikkerhetstjenestenes post-Maidan systemiske avhengighet av tortur for å knuse politisk opposisjon og skremme innbyggere anklaget for russiske sympatier.

Ifølge Prozorov, den tidligere SBU-offiseren, har de ukrainske sikkerhetstjenestene blitt direkte rådet av CIA siden 2014. «CIA-ansatte har vært til stede i Kiev siden 2014. De bor i hemmelige leiligheter og forstadshus,» sa han. «Men de kommer ofte til SBUs sentralkontor for å holde for eksempel spesifikke møter eller planlegge hemmelige operasjoner.»

Nedenfor Russlands profilerte RIA Novosti Prozorov og dekket hans avsløringer i en spesial fra 2019.

Journalisten Dan Cohen intervjuet en ukrainsk forretningsmann ved navn Igor som ble arrestert av SBU for sine økonomiske bånd med russiske selskaper og varetektsfengslet i mars i sikkerhetstjenestens beryktede hovedkvarter i Kiev sentrum. Igor sa at han hørte russiske krigsfanger bli slått med rør av frivillige fra Territorialforsvaret som ble coachet av SBU-offiserer. Mørbanket til lyden av den ukrainske nasjonalsangen ble de russiske fangene brutalisert inntil de tilsto sitt hat mot Putin.

Så kom Igor sin tur. «De brukte en lighter for å varme opp en nål, og la den deretter under neglene mine,» sa han til Cohen. «Det verste var da de la en plastpose over hodet mitt og kvalte meg, og da de holdt munningen til en Kalashnikov-rifle mot hodet mitt og tvang meg til å svare på spørsmålene deres.»

Valentyn Nalyvaichenko, den første lederen av SBU etter Euromaidan-regimeskifteoperasjonen i 2013-14, næret nære bånd til Washington da han fungerte som generalkonsul for den ukrainske ambassaden til USA under George W. Bush-administrasjonen. I følge hans forgjenger ved SBU, Alexander Yakimenko, som tjenestegjorde under den russisk-orienterte regjeringen til avsatte president Viktor Janukovitsj ble Nalyvaichenko i løpet av den tiden rekruttert av CIA.

I 2021 utnevnte Zelensky en av Ukrainas mest beryktede etterretningsfigurer, Oleksander Poklad, til å lede SBUs avdeling for kontraetterretning. Poklad har kallenavnet «Kveleren», en referanse til hans rykte for å bruke tortur og diverse skitne triks som set-up mot sine sjefers politiske rivaler på anklager om forræderi.

I april dukket det opp en levende illustrasjon av SBUs brutalitet i form av video (nedenfor) som viser agentene deres mørbanke en gruppe menn anklaget for russiske sympatier i byen Dnipro.

«Vi vil aldri ta russiske soldater til fange»: Ukrainas militære brisker seg over sine krigsforbrytelser

Mens vestlige medier ensrettet har fokusert på påståtte russiske menneskerettighetsbrudd siden krigsutbruddet, har ukrainske soldater og pro-ukrainske kontoer på sosiale medier stolt vist frem sadistiske krigsforbrytelser, fra felthenrettelser til tortur av krigsfanger.

I mars ga en pro-ukrainsk Telegram-kanal kalt White Lives Matter ut en video av en ukrainsk soldat som ringer forloveden til en russisk krigsfange, sett nedenfor, og håner henne med løfter om å kastrere fangen.

Ukrainske soldaters bruk av døde russiske soldaters mobiltelefoner for å håne og plage slektningene deres  ser ut til å være en vanlig praksis. Faktisk har den ukrainske regjeringen begynt å bruke notorisk invasiv ansiktsgjenkjenningsteknologi fra Clearview AI, et amerikansk teknologiselskap, for å identifisere russiske ofre og håne slektningene deres på sosiale medier.

I april i år la en pro-ukrainsk Telegram-kanal kalt fckrussia2022 ut en video som skildrer en russisk soldat med et av øynene bandasjert, og antydet at det hadde blitt stukket under tortur, og hånet ham som en «enøyd» gris.

Det kanskje mest grufulle bildet som har dukket opp på sosiale medier de siste ukene, er bildet av en torturert russisk soldat som fikk et øye stukket ut før han ble drept. Det medfølgende innlegget hadde bildeteksten «ser etter nazister».

Bilder distribuert av pro-ukrainske Telegram-kanaler som viser fangede, torturerte og henrettede russiske soldater

Også i april i år dukket det opp video som viser ukrainske soldater som skyter forsvarsløse russiske krigsfanger i bena utenfor byen Kharkov. En egen video publisert av ukrainske og USA-støttede georgiske legionsoldater viste krigere utføre felthenrettelser av sårede russiske fanger nær en landsby utenfor Kiev.

Ukrainske og georgiske legionkrigere feirer og lager video etter å ha henrettet russiske soldater de hadde tatt til fange.

Det er sannsynlig at disse soldatene hadde blitt oppmuntret av sine overordnedes velsignelser. Mamula Mamulashvili, sjefen for den georgiske legionen, som deltok i felthenrettelsene av sårede russiske krigsfanger, skrøt i april av at enheten hans fritt engasjerer seg i krigsforbrytelser: «Ja, vi binder hendene og føttene deres noen ganger. Jeg snakker for den georgiske legionen, vi vil aldri ta russiske soldater til fange. Ikke en eneste av dem vil bli tatt til fange.»

På samme måte uttalte Gennadiy Druzenko, sjefen for den ukrainske militærmedisinske tjenesten, i et intervju med Ukraine 24 at han «utstedte en ordre om å kastrere alle russiske menn fordi de var undermennesker og verre enn kakerlakker».

Ukrainske tjenestemenn presenterer kvinne torturert og drept av Azov som offer for Russland

Mens vestlige medier sikter seg inn på russiske menneskerettighetsbrudd hjemme og inne i Ukraina, har den ukrainske regjeringen autorisert en propagandakampanje kjent som «Total Krig» som inkluderer planting av falske bilder og falske historier for ytterligere å implisere Russland.

I et spesielt kynisk eksempel på strategien publiserte Ukraine 24 – en TV-kanal der gjester har oppfordret til folkemord utryddelse av russiske barn – et bilde i april som viser et lik av en kvinne merket med et blodig hakekors på magen. Ukraine 24 hevdet at den fant denne kvinnen i Gostumel, en av regionene i Kiev oblast som russerne forlot 29. mars.

Lesia Vasylenko, et ukrainsk parlamentsmedlem, og Oleksiy Arestovych, topprådgiveren til president Zelensky, publiserte bildet av det skjendede liket av kvinnen på sosiale medier. Mens Vasylenko la bildet ut på nettet, slettet Arestovych innlegget åtte timer senere da han ble konfrontert med at han hadde publisert et falsum.

Faktum var at bildet ble hentet fra opptak som opprinnelig ble tatt opp av Patrick Lancaster, en amerikansk journalist basert i Donetsk, som hadde filmet liket av en kvinne torturert og myrdet av medlemmer av den ukrainske Azov-bataljonen i kjelleren på en skole i Mariupol som de hadde omgjort til en base. .

På tidsmerket 2:31 i Lancasters video kan kvinnens lik tydelig sees .

As weapons pour into Ukraine from NATO states and the war intensifies, the atrocities are almost certain to pile up – and with the blessing of leadership in Kiev. As Zelensky proclaimed during a visit to the city of Bucha this April, “if we do not find a civilized way out, you know our people – they will find an uncivilized way out.”

Etter hvert som våpen strømmer inn i Ukraina fra NATO-stater og krigen intensiveres, er det temmelig sikkert at grusomhetene vil hope seg opp – og med velsignelsen fra ledelsen i Kiev. Som Zelensky forkynte under et besøk i byen Bucha i april, «hvis vi ikke finner en sivilisert utvei, kjenner du folket vårt – de vil finne en usivilisert utvei.»


Først publisert på the Grayzone

Forrige artikkelMusks forsøk på å kjøpe Twitter møter motstand
Neste artikkelNRK bryter all presseskikk i sin kampanje mot steigan.no
Max Blumenthal er sjefredaktør for The Grayzone, en prisvinnende journalist og forfatter av flere bøker, inkludert bestselgende republikanske Gomorrah, Goliath, The Fifty One Day War og The Management of Savagery. Han har publisert artikler for en rekke publikasjoner, mange videoreportasjer og flere dokumentarer, inkludert Killing Gaza. Blumenthal grunnla The Grayzone i 2015 for å kaste et journalistisk lys over USAs tilstand av evig krig og dens farlige hjemlige konsekvenser.