Det hvite hus varsler om «ekstremt høy inflasjon»

0

Pressesekretær Jen Psaki i Det hvite hus gikk ut på en pressekonferanse 11. april 2022 og sa at inflasjonstallene som vil bli lagt fram 12. april vil bli «ekstremt høye». Det hører til unntakene at inflasjonstall varsles i forkant på denne måten, så når det gjøres må det bety at det er svært dårlig nytt og at Biden-administrasjonen ønsker å ta noe av lufta ut av ballongen ved å varsle det på forhånd.

Den offisielle inflasjonsraten i februar var 7,9%, noe som er historisk høyt for USA. Men myndighetene har siden 1990-tallet jukset med statistikken, slik at inflasjonen ikke lenger måles på samme måte som på for eksempel 1980-tallet.

Hadde man målt inflasjonen på samme måte i dag, ville tallet allerede ha vært 12%, går det fram av geregningene til shadowstats.com.

Den underliggende årsaken til priseksplosjonen er den finanskrisa som startet sommeren 2019 og som ble besvart med en enorm ødeleggelse av produktivkrefter i form av lockdownpolitikken. Men krigen i Ukraina og ikke minst sanksjonspolitikken har ført til knapphet på varer og energi og har drevet prisene i vært. I USA vokste for eksempel energiprisene med 20% bare i mars.

Frykten for hyperinflasjon er økende. Et googlesøk på dette ordet gir 10,8 millioner treff.

Vi er midt inne i den verste krisa i kapitalismen noensinne, og verre skal det bli. Dette er en grunn til at kapital- og medieeierne ønsker å utrydde så mye som mulig av kapitalismekritiske medier nå. De vet at det blir svært tøffe tider for arbeiderklassen, og da gjelder det å stenge dens talerør.

Forrige artikkelMélenchon – the kingmaker
Neste artikkelPfizer måtte ansette hundrevis for å håndtere bivirkningsrapporter