Blokkert

0
Illustrasjon: Shutterstock

Av Trond Andresen.

Jeg stemte Rødt ved Stortingsvalget, og har gjort dette i alle år hvor Rødt/RV har stilt til valg (første gang, 1973). Jeg har de siste måneder posta noen kommentarer i tråder på Moxnes sin vegg (og veggen til stortingskollega Sofie Marhaug), primært med et konkret forslag til løsning på strømpriskrisa i Sør-Norge* , siden de er partiet på Stortinget med den beste politikken på feltet (men har aldri fått noen respons fra noen i Rødt).

Jeg har også hatt noen innlegg som er kritisk til den økende tendensen til kansellering i partiet. Og et innlegg hvor jeg spør Rødt om hvordan deres linje mot løsrivelse av regioner i dysfunksjonelle stater (et mildt uttrykk brukt om Ukraina) vil fungere i andre konflikter, og da spesielt knytta til Rødts støtte til USA/kurdiske styrkers de facto løsrivelse av det nordøstlige Syria.

Mine kommentarer hos Moxnes er skrevet i en fakta-orientert og argumenterende form, uten personangrep eller lignende. Over et par måneder vil jeg anslå at jeg har skrevet rundt 10 kommentarer på veggen til Moxnes, hvor det i denne perioden (vil jeg anslå) er over ti tusen øvrige leserkommentarer. Så jeg kan vanskelig beskyldes for å overforbruke mulighetene til å skrive noe der.

Det siste jeg skreiv var følgende, som muligens utløste blokkeringa:

Før Russlands invasjon gratulerte Hendrik Weber – mangeårig Russland-venn og Rødt-medlem i Hordaland & tidligere kommunepolitiker for Rødt – de to Donbass-republikkene med at Russland hadde anerkjent deres erklæringer som sjølstendige stater.

Dette førte til at Hordalands distriktsstyre satte i gang en eksklusjonsprosess mot ham. Hvor han under trussel om eksklusjon, ble bedt om å melde seg ut. Hvordan det har endt veit jeg ikke.

Dette er lite kjent, men jeg ser det i samband med heksejakta på Rødt-medlem Pål Steigan. Da framtrer et temmelig ille mønster.

Jeg er glad jeg er partiløs siden 2009, da jeg meldte meg ut av Rødts forløper, RV.

Til siste avsnitt vil jeg – siden kanskje noen synes at det ikke skal være lov å ytre slikt på en Rødt-politikers vegg – bemerke at det er ei rekke kommentarer der fra andre som formulerer seg langt mer polemisk mot utviklinga i Rødt, og som meg bekjent fortsatt får lov å kommentere. Så dette handler om å bli kvitt en stemme som har et ganske stort nedslagsfelt (jeg tror jeg kan skrive dette uten at det er sjølskryt). Klassekampen har også nevnt meg sammen med Steigan i den pågående medie- og politiker-kampanjen mot ham.
_______

* Her er strømpris-videoen. Den er i skrivende stund delt ca. 240 ganger:

Forrige artikkelMye tøv i «Debatten»
Neste artikkelUkrainas regjering har satt ukrainsk jødisk leder på lista over «pro-russiske forrædere»