Atomvåpen: Dommedagsklokka tikker mot midnatt

0

«The Bulletin of the Atomic Scientists» har i 75 år vurdert risikoen for at en atomkrig kan bryte ut. Deres vurdering er at verden aldri har vært nærmere enn den er nå! De har stilt «Dommedagsklokka» til 100 sekunder på midnatt (atomkrig).

Terje Alnes, Spartakus.no, intervjuer Dieter Röhrich, professor i kjernefysikk ved Universitetet i Bergen:

I dette videointervjuet med Dieter Röhrich, professor i kjernefysikk ved Universitetet i Bergen, ser vi på årsakene til at vitenskapsfolk vurderer faren for atomkrig som akutt. De store atomvåpenmaktene USA og Russland snakker ikke sammen, isteden moderniseres atomvåpenarsenalene og våpnene flyttes stadig nærmere fiendens grenser. Skulle et uhell eller en misforståelse skje er tiden for knapp til at katastrofen kan avverges.

Samtidig lar norske myndigheter amerikanske atomubåter anløpe både Bergen og Tromsø. Dieter Röhrich mener det er sannsynlig at disse ubåtene kan ha taktiske atomvåpen om bord, i tilfelle er dette et brudd på norsk atomvåpenpolitikk.

Dette intervjuet ble først presentert på Spartakus.no.

Forrige artikkelKongressen forventes å øke Bidens forslag til militærbudsjett på 813 milliarder dollar
Neste artikkelHvordan kan vi kjempe mot den totalitære offensiven?