Kongressen forventes å øke Bidens forslag til militærbudsjett på 813 milliarder dollar

0

Republikanere og noen demokrater krever mer militærutgifter

Av Dave DeCamp, Anti-War.

For regnskapsåret 2023 ba president Biden om et massivt militærbudsjett på 813 milliarder dollar, omtrent en økning på 4 % fra de 782 milliarder dollar som ble godkjent for 2022. Men for hauker i kongressen er det ikke nok.

Russia Drops Out of Top 5 Defense Spending Countries – Think Tank - The  Moscow Times
Ser vi på tallene er det slående at det er Nato som driver våpenkappløpet, ingen andre.

Republikanerne er stort sett forent i sine krav om mer militærutgifter enn det Biden ønsker. Republikanske hauker vil at militærbudsjettet skal ta hensyn til inflasjon og legge til realvekst på toppen av det. Forrige måned nådde inflasjonen 7,9 %, høyeste på 40 år.

Det er tilstrekkelig med demokrater som er med på ideen om å gi Biden mer penger enn han ba om. Kongressen forventes å stemme for å øke budsjettet. Rep. Elaine Luria (D-VA), nestleder i House Armed Services Committee, klaget over Bidens foreslåtte militærbudsjett, og skrev på Twitter at «Det suger».

“Hvis du vil utvide marinen må vi slutte å avvikle flere skip enn vi bygger,” sa Luria som representerer distrikt som Norfolk, Virginia, tilholdstedet til verdens største marinebase.

Bidens forespørsel på 813 milliarder dollar inkluderer 773 milliarder dollar til Pentagon, og de resterende midlene vil gå til militære utgifter til andre føderale byråer, inkludert energidepartementets atomvåpenprogram.

Pentagon sa at de trenger 773 milliarder dollar for å fokusere på Kina, som det kalte avdelingens «tempoutfordring». Kina ble også kåret til det amerikanske militærets største “trussel” i den nasjonale forsvarsstrategien for 2022, som nylig ble orientert til Kongressen.

Kina blir ofte sitert av lovgivere som den viktigste begrunnelsen for å øke militærutgiftene. “For andre år på rad har president Biden forelagt Kongressen et utilstrekkelig forsvarsbudsjett som ikke gir den reelle veksten vi trenger for å motvirke Kina,”  sa senator Jim Inhofe (R-OK) og representant Mike Rogers (R- AL) i en uttalelse om budsjettforespørselen.

Hvis kongressen øker budsjettet, vil det være andre året på rad at de gir Biden mer enn han ba om. For militærbudsjettet for 2022 ba Biden om 753 milliarder dollar, som til slutt ble økt med rundt 29 milliarder dollar.

Oversatt til norsk av Derimot.no.

Originalens tittel: Congress Expected to Increase Biden’s $813 Billion Military Budget Request

Forrige artikkelDen kommende finansielle revolusjonen – Russland følger dreieboka til USA
Neste artikkelAtomvåpen: Dommedagsklokka tikker mot midnatt
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.