Nytt forslag til justering av nettleieordningen – like elendig som det forrige

0
Foto: Shutterstock

Av Odd Handegård.

Det forslaget til nettleie-ordning som skulle vært iverksatt fra nyttår, ble som kjent utsatt til i juli. Årsaken var at ordningen ville gi dyrere strøm når folk trenger strømmen (varierende strømpris i løpet av dagen), i tillegg til at det var umulig å forstå detaljene i forslaget. Nå har mange lokale nettselskaper og en rekke miljøorganisasjoner slått seg sammen og utformet en justert nettleieordning som er sendt Energidepartementet i dag. Det underlige og beklagelige er at også Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL) og Huseierforbundet har sluttet seg til avtaleforslaget.

I prinsippet er det nye forslaget like idiotisk som det forrige. Det eneste som foreslås endret, er at den såkalte «tidsdifferensieringen» skal forenkles (?). I stedet for kolossale strømpriser mellom 0700-1000 og mellom 1600-1900, foreslås det nå at det bare skal være forskjell på strømprisen mellom dag og natt (billig om natta og dyrt om dagen). Denne ordningen har ingen betydning for hva strømkundene skal betale i nettleie. Den betyr bare at kundene skal betale høy nettleie hele dagen. Og litt lavere leie om natta. Summen tar kjeltringene i NVA seg av.

Her er forslaget: Felles anbefalinger til ny modell for nettleie

Og her er Huseierforeningen unnskyldning for å akseptere avtalen: Nettselskaper og organisasjoner med felles anbefalinger til ny nettleiemodell

Forrige artikkelJa eller nei til den permanente smittevernstaten? Siste sjanse til å gi ditt høringsvar nå!
Neste artikkelSkremmende offisielle tall fra Canada – trippelvaksinerte utvikler immunsvikt