Hvordan en ukrainsk milliardær finansierte Hunter Biden, president Zelenskij og nynazistenes Azov-bataljon

0

Kolomoysky eier Burisma Holdings

Den virkelige personen som var velgjøreren til, og sjefen for, visepresident Joe Bidens sønn, Hunter Biden, i det ukrainske gasselskapet Burisma Holdings, var ikke administrerende direktør i Burisma Holdings, Mykola Zlochevsky, men det var i stedet Ihor Kolomoysky , som var en del av den nylig installerte ukrainske regjeringen, som Obama-administrasjonen selv faktisk nettopp hadde  innsatt i Ukraina , i det sjefen for det «private CIA»-firmaet Stratfor korrekt kalte  «det mest åpenbare kuppet i historien.» Dette skriver Great Game India, og fortsetter:

Kort tid etter Obama-administrasjonens ukrainske kupp, ble Kolomoysky, som støttet Janukovitsjs styrte,  utnevnt til guvernør i Dnepropetrovsk, Ukraina. Hunter Biden, som var uten erfaring i bransjen eller regionen, skulle snart bli med i Kolomoyskys Burisma Holdings den 12. mai 2014 .

En  studie fra 2012 av Burisma Holdings  utført i Ukraina av AntiCorruption Action Center (ANTAC), en undersøkende ideell organisasjon finansiert av den amerikanske milliardæren  George Soros og det amerikanske utenriksdepartementet, fant at den sanne eieren av Burisma Holdings var ingen ringere enn ukrainsk milliardær, oligarken Ihor Kolomoysky.

Studien, som ble finansiert for å grave opp korrupsjon på den ukrainske presidenten Viktor Janukovitsj, fant i stedet at Ihor Kolomoysky «klarte å legge beslag på de største reservene av naturgass i Ukraina».

Burisma Holdings skiftet eiere i 2011 da det ble overtatt av et off-shore Kypros-selskap kalt Brociti Investments Ltd, og flyttet deretter adresser under samme tak som Ukrnaftoburinnya og Esko-Pivnich, to ukrainske gasselskaper som tilfeldigvis også var eid av Kolomoysky gjennom off-shore-enheter på De britiske jomfruøyene.

Oleh Kanivets, som jobbet som administrerende direktør i Ukrnaftoburinnya, bekreftet Kolomoysky som eier av Burisma Holding i 2012-rapporten og sa: «Privat Group er den umiddelbare eieren. Dette selskapet ble grunnlagt av Mykola Zlochevsky for ei tid siden, men han solgte seinere aksjene sine til Privat Group.»

Hunter Bidens sjef og velgjører i Burisma Holdings er med andre ord den samme ukrainske milliardær-oligarken som også hevdet fungerte som sjef og velgjører for Volodymyr Zelensky før han ble Ukrainas president.

Kolomoysky eier 1+1 Media Group

Kolmoysky, som for tiden har  en nettoverdi på 1,8 milliarder dollar , noe som gjør ham til den 1750. rikeste personen i verden, har eierandeler i metall, petroleum og mediesektoren, hvor han har hatt en lang historie med Ukrainas president Volodymyr Zelensky.

I årevis produserte Zelenskys selskap show for Kolmoyskys TV-nettverk,  1+1 Media Group , et av de største mediekonglomeratene i Ukraina. Zelensky oppnådde nasjonal berømmelse som portretterte en president på en populær TV-sitcom kalt  Servant of the People , som ble sendt på en kanal eid av Kolmoysky.

I 2019 ga Kolmoyskys mediekanaler et stort løft til Zelenskys presidentkampanje, mens Kolmoysky til og med  sørget for sikkerhet, advokater og kjøretøy  for Zelensky under kampanjen hans. Kolmoyskys livvakt og advokat fulgte Zelensky på kampanjeturneen da Zelensky ble kjørt rundt i en Range Rover eid av et av Kolmoyskys selskaper.

Pandora Papers viste at den ukrainske presidenten Volodymyr Zelensky og hans TV-produksjonspartnere var  begunstigede av et nett av offshorefirmaer  opprettet i 2012, samme år som Zelenskys produksjonsselskap inngikk en avtale med Kolomoyskys mediekonsern, som angivelig mottok 41 millioner dollar i midler fra Kolomoyskys Privatbank.

Zelenskys politiske rival, president Petro Poroshenko  kommenterte  deres forbindelse under kampanjesporet, «Skebnen hadde til hensikt å sette meg sammen med Kolomoyskiys marionett i andre valgomgang.»

Etter Zelenskys seier, returnerte Kolomoysky, som hadde tilbrakt de siste årene mellom Israel og Sveits, til Ukraina for å opprettholde forholdet til den nye presidenten, og  nominerte over 30 lovgivere  til Zelenskys nyetablerte parti og opprettholde innflytelse med mange av dem i parlamentet.

Kolomoysky finansierer Azov-, Aidar- og Dnipro-bataljonene

Igor Kolomoysky har vært en toppfinansierer  av Azov-bataljonen  siden den ble dannet i 2014. Han har også  finansiert  private militser som Dnipro- og Aidar-bataljonene og har personlig  utplassert  dem for å beskytte sine økonomiske interesser.

Aljazeera :

Hvem finansierte Azov før de ble en del av Ukrainas væpnede styrker? Enheten fikk støtte fra Ukrainas innenriksminister i 2014, da regjeringa hadde erkjent at deres eget militær var for svakt til å bekjempe de pro-russiske separatistene og stolte på paramilitære frivillige styrker.

Disse styrkene ble privat finansiert av oligarker – den mest kjente var Igor Kolomoisky, en energimagnatmilliardær og daværende guvernør i Dnipropetrovska-regionen.

Newsweek :

Grupper av høyreorienterte ukrainske nasjonalister begår krigsforbrytelser i de opprørskontrollerte områdene i Øst-Ukraina, ifølge en rapport fra Amnesty International, ettersom bevis dukket opp i lokale medier på at frivillige militser halshugger ofrene sine.

Væpnede frivillige som omtaler seg selv som Aidar-bataljonen «har vært involvert i omfattende overgrep, inkludert bortføringer, ulovlig internering, mishandling, tyveri, utpressing og mulige henrettelser», sa Amnesty …

Aidar-bataljonen er offentlig støttet av den ukrainske oligarken Ihor Kolomoyskyi, som også angivelig finansierer Azov, Donbas, Dnepr 1, Dnepr 2 frivillige bataljoner, som opererer under ordre fra Kiev.

Reuters :

Noen av Ukrainas private bataljoner har sverte landets internasjonale rykte med sine ekstremistiske synspunkter. Azov-bataljonen, delvis finansiert av Taruta og Kolomoisky, bruker nazistenes Wolfsangel-symbol som sin logo, og mange av medlemmene går åpent inn for nynazistiske, antisemittiske synspunkter. Bataljonsmedlemmene har snakket om å «bringe krigen til Kiev» og sa at Ukraina trenger «en sterk diktator for å komme til makten som kan utgyte mye blod, men forene nasjonen i prosessen».

Les resten av artikkelen her.

Forrige artikkelEn selvoppfyllende profeti: Systemisk kollaps og pandemisk simulering
Neste artikkelKrigen i Ukraina truer med å utløse ei global matvarekrise