EUs utenrikssjef: – Det var en feil av NATO å love Ukraina medlemskap

0

Josep Borrell, EUs utenriksleder, sa at NATO gjorde feil i forholdet til Russland, inkludert løftet om å ta opp Ukraina som medlem.

«Jeg er klar til å innrømme at vi har gjort noen feil og vi har mistet muligheten for å gjenopprette vestlig samarbeid med Russland. Det er tider da vi kunne ha gjort det bedre. Slik som når vi tilbyr noe som vi ikke kan levere, som løftet om at Ukraina og Georgia vil bli en del av NATO, sa EUs høye representant for utenriks- og sikkerhetspolitikk Josep Borrell til TF1-kanalen 13. mars 2022.

«Jeg synes det er feil å gi løfter som ikke kan holdes,» understreket EUs utenrikstalsmann.

Vestlige ledere har gjentatte ganger lovet Ukraina å slutte seg til Den europeiske union (EU) og NATO, noe som gjorde Moskva rasende, skriver Newsnpr:

Umiddelbart etter at Russland startet en militær operasjon i Ukraina, ble disse forpliktelsene nesten ikke lenger nevnt av EU og NATO. Fire europeiske land motsatte seg 10. mars et raskt opptak av Ukraina i EU, mens utsiktene til at Kiev kunne oppfylle kriteriene for NATO-medlemskap også ble ansett som «stadig fjernere».

Flere NATOs medlemsland har levert våpen, ammunisjon og annet militært utstyr til Ukraina, men NATO nekter å gjøre det som en militær organisasjon. USA og NATO avviste også forslaget om å levere kampfly til Ukraina, på grunn av bekymring for risikoen for et direkte sammenstøt med Russland.

Kommentar:

Det er åpenbart at USA og EU har ulikt syn på forholdet til Russland. Frankrike og Tyskland har objektivt sett et behov for et rasjonelt og konstruktivt samarbeid med Russland, mens USA ønsker å knuse Russland som stormaktspolitisk rival, uansett hva det måtte koste Europa.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelSpotify, Joe Rogan, Robert Malone – og journalistenes slagside
Neste artikkelJohn Mearsheimer om hvorfor Vesten er hovedansvarlig for den ukrainske krisa