Et selvforsynt Norge

0
Jordbruk på Kvaløya i Troms. Foto: Shutterstock

Ingen makt i denne sal. Energien skal til Europa.

Av Jan Hårstad.

Media er nå veldig opptatt av de eksploderende prisene på olje og gass,mindre på ernæring og mat. Sammen er Russland og Ukraina verdens kornkammer og hveten de eksporterer går først og fremst til fattige stater som Egypt, Tyrkia og Bangladesh. Uten korn intet brød.

Statsgjelda i USA er så astronomisk at selv ikke eksperter er enige om hvor høy den er, men når det gjelder handelsbalansen i januar var underskuddet på 89,7 milliarder dollar. Økonomisk er USA i fritt fall og har allerede tatt kontakt med fienden Venezuela for å skaffe seg ikke-russisk olje.

I EU importerer man 4 millioner fat olje om dagen og mye var fra Russland. Nå har Biden befalt at det må bli slutt på import av russisk olje og gass. Det kan også ha sammenheng med at USA håper på å breie seg i EU med amerikansk fracking-gass (LNG) men som det ennå ikke er bygget terminaler for. Åpenbart tror USA at det vil hjelpe stort på handelsbalansen om USA fikk monopol på gass til EU.

Christian Lindner: Vi skal alle bli fattigere.

Den tyske finansminister Christian Lindner sier nå det de fleste har forstått for lengst: Wir alle ärmer werden.

Vi blir alle fattige. Hvis det ikke skjer noe drastisk med Die Grüne Wende i Tyskland går nå prognosene ut på at tyskerne kommer til å fryse i de nærmeste fire vintrene.

I og med at hele eliten av norske politikere har vært og er globalister,har man holdt seg med en slags linjær virkelighetsoppfatning. Under globalismen kommer alle verdens stater til å handle med hverandre: biff kommer fra Argentina, lammekjøttet fra New Zealand, sko og klær fra Kina og slik skulle det utvikles til at det til slutt bare var One World Government. Da skulle også krigene falle bort av seg selv. Stilisert skrevet er faktisk dette globalistenes framtidstenkning. Ved en annen anledning skal jeg vise at denne tenkningen også hadde mange tilhengere i Klassekampens venstreside.

Krigen i Ukraina har faktisk punktert dette verdensbilde. Iallfall for de oppegående. Neste fase i Vestverdenen blir krigen om energi som er alfa og omega. Så ser vi det at Inflasjon medfører at matvarepriser fyker i været og ernæring og MAT melder seg på som en aktuelt problem.

Nedleggelse av norsk jordbruk bør det bli umiddelbart stopp på. Vi trenger heller en kultus av bonden og jordbruket under parolen om nasjonal selvforsyning. Det er ingen romantikk bak denne tanken a la Nasjonal Samling, men et svar på de globalistiske illusjonsbyggerne.

The FAO Food Price Index* (FFPI) averaged 140.7 points in February 2022, up 5.3 points (3.9 percent) from January and as much as 24.1 points (20.7 percent) above its level a year ago. This represents a new all-time high, exceeding the previous top of February 2011 by 3.1 points.

Vi vet Finnmark har store problemer med fraflytning. Skal vi bare passivt godta dette? Kan vi ikke forlange at NRK setter av en hel uke til debatter og brainstorming om hva vi skal gjøre med Finnmark.

Globalistene har fokus på Berlin, Brüssel og Washington og dette fører til neste store slag om Norge.

I forhold til folketallet er Norge en supermakt innen energi. Som EU og særlig Tyskland har stelt seg vil det komme krav om at norsk energi stiller seg til disposisjon for EU. Naive folk innbiller seg at dette er noe som vil bli avgjort av prat i Stortinget selv om det skulle bli iscenesatt som demokrati.

EU-USA Energy Committee har høyst sannsynlig allerede bestemt hvordan gass, olje og elektrisitet skal styres i Norge. Leser du på kommentarfeltene er det helt åpenbart at det norske folk i stort skjønner

lite eller ingenting av hva dette med New World Order går ut. 

Vanlige nordmenn lever i Eidsvoldsromantikk og tror det er Stortinget som bestemmer i Norge. De har heller ikke oppdaget av på Stortinget er man stort sett globalister.

I energikrigene som nå kommer, vil Norge komme i skuddlinjen mellom rivaliserende stater i Vesten.

Det var vel profetiske Jens Bjørneboe som engang skrev at oljen kan bli en norsk tragedie.

Fra Ukrainakrigen av er lille Norge med sin energi slengt inn i verdenspolitikken. Her gjelder det så fort som mulig å kvitte seg med illusjoner, særlig om det norske Storting.

Ingen makt finnes i denne sal, for å omskrive en gammel vending.

Denne artikkelen ble først publisert av Derimot.no.

Forrige artikkelUSA følger den planen RAND Corp la opp for å «strekke Russland»
Neste artikkelWorld Economic Forum skulle trene på internett-blackout – og så slettet de alle dokumentene