USA ønsker tydeligvis å trekke Russland inn i en krig i Ukraina

0

Det pågår et svært farlig krigshysteri. USA og Vesten trekke ut sine diplomater fra Kiev. US State Department erklærte 11. februar at USA har gitt mesteparten av sitt diplomatiske personell i Ukraina om «å forlate landet umiddelbart.» Mange vestlige land har gjort det samme. 13. februar sa Australias utenriksminister at Australia stenger sin ambassade i Kiev midlertidig, trekker ut alt sitt diplomatiske personell og oppfordrer alle australiere til å «forlate landet umiddelbart».

President Joe Biden advarte lørdag Russlands president Vladimir Putin om at USA vil «reagere bestemt og pålegge raske og alvorlige kostnader» dersom Russland skulle invadere Ukraina. Advarselen kommer da amerikanske tjenestemenn sier at en russisk invasjon kan begynne «når som helst».

Med en eskalert russisk militær oppbygging på grensene til Ukraina, understreket Biden i en telefonsamtale med Putin at en invasjon «ville gi utbredt menneskelig lidelse og redusere Russlands status.»

Det hele gir et inntrykk av at disse landenes ledere venter et russisk angrep på Ukraina med det aller første. Dette er noe Ukrainas regjering sjøl har prøvd å motvirke. Vladimir Zelenskij har prøvd å dempe gemyttene og har sagt at det ikke er noe slik overhengende fare. Han gikk til og med så langt som til å si:

«All denne informasjonen skaper bare panikk og hjelper oss ikke. Hvis noen har informasjon at det er en 100 prosent sjanse for invasjon, må de være så snille å gi oss den informasjonen.»

Moskva har svart med å trekke noe av sitt ambassadepersonell hjem fra Kiev. Pressetalskvinne for russisk UD Maria Zakharova  sa i en kommentar:

«Vi trekker den konklusjonen at våre amerikanske og britiske kolleger vet om kommende voldelige aksjoner som kan sette vår stabs sikkerhet i fare.»

Vær forberedt på en provokasjon

Vi har ikke sett noe argument som taler for at Russland har noe å vinne på å gå til krig mot Ukraina. Ukraina er et land som har ødelagt seg sjøl og har ingenting Russland ønsker seg og en masse Russland ikke ønsker seg, så hvorfor skulle Russland invadere Ukraina?

Derimot er det helt tydelig at krigspartiet i Washington ønsker å få i stand en krig mellom Ukraina og Russland, en krig som kan skade Russlands omdømme og skape en voldsom splittelse mellom Europa og Russland – det er hensikten og målet. Alle disse varslene om krig har til hensikt å berede scenen for det som måtte komme.

Det USA gjorde da de startet Vietnamkrigen var å iscenesette den såkalte «episoden i Tonkin-bukta» da det ble hevdet at nordvietnamesiske styrker hadde angrepet USAs marinefartøyer. Alt dette ble formidlet av mediene den gangen og ble USAs rettferdiggjørelse til å gå til krig mot Nord-Vietnam, en krig som til slutt kostet mer enn tre millioner mennesker livet og ødela ter land. Seinere har USA innrømmet at det ikke var noe slikt angrep. Det var en bløff, et falskt flagg.

Dette trikset har USA brukt mange ganger siden. Det er deres modus operandi. Derfor er det dessverre all grunn til å frykte at det kan bli satt i verk en provokasjon i Ukraina som er så stor at folk i Vesten vil godta krig. Med nazistiske væpnede grupper i Ukraina er det ikke vanskelig å finne noen som vil gjennomføre en slik provokasjon. Det kan for eksempel være å skyte ned et sivilt fly eller bombe en barnehage eller gjennomføre et gassangrep. Man kan dermed skape en casus belli, en grunn til å gå til krig. Og så er katastrofen et faktum.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelProletären og Freedom Convoy
Neste artikkelVinden har snudd