Det er oppdaget massegraver med sivile ofre i Donbass

0

«Levningene av minst 295 sivile som døde som et resultat av vilkårlig beskytning fra ukrainske væpnede styrker i 2014 er nylig blitt funnet. Det er allerede kjent at blant levningene er det lik av kvinner i forskjellige aldre», heter det i en uttalelse fra en russisk undersøkelseskommisjon som gransker massedrapene.

I august-oktober 2021 ble fem provisoriske massegraver oppdaget i landsbyen Slavyanoserbsk, i området til boligområdet Sokogorovka Pervomaisk, landsbyen Vidnoe-1 nær Lugansk og i utkanten av landsbyen Verkhneshevyrevka, Krasnodonsky-distriktet.

«Det er innledet straffesak etter oppdagelsen av massegraver av sivile i Donbass territoriet … under del 1 av artikkel 356 i den russiske straffeloven – som handler om mishandling av sivilbefolkningen, bruk av midler og metoder i en væpnet konflikt som er forbudt i internasjonale traktater», heter det i uttalelsen.

Overgrepene mot sivile er et direkte resultat av det vestligstøttede kuppet i Kiev 22. februar 2014. Det brakte til makta høyreekstreme anti-russiske krefter som ville utrydde både det russiske språket og alt russisk i et land der omtrent halvparten av innbyggerne følte seg som russere. De russisktalende fryktet at de ville bli utsatt for et folkemord.

Les: Hvor var du under nazi-massakren i Odessa?

Det førte til opprøret i regionene Lugansk og Donetsk og opprettelsen av de to folkerepublikkene der. Krigen har fortsatt med vekslende styrke siden da, og tusenvis av mennesker, mest sivile, er blitt drept eller lemlestet i en krig som USA og Vesten må bære et hovedansvar for.

Les: Ukraina feiret Seiersdagen med å bombe sivile i Donbass

Eva Bartlett: Tausheten om krigen i Donbass

Forrige artikkelEtter massive protester i Mali trekker Frankrike og de allierte ut styrkene sine
Neste artikkelWHO vil ha en internasjonal pandemi-grunnlov, som er juridisk bindende for 194 nasjoner