Britiske instruktører til Ukraina for å trene soldatene i bruk av avanserte våpen

0
En NLAW fra Brofors

Medlemmer av de ukrainske militærstyrkene har begynt å lære å bruke NLAW anti-tank granatkastere som de nylig har fått i form av våpenstøtte til Kiev fra Storbritannia. Dette melder avisa Kyiv Independent.

Treninga startet 25. januar ved de ukrainske væpnede styrkenes 184. treningssenter i Lviv Oblast, under veiledning av britisk personell, en del av Storbritannias treningsoppdrag i Ukraina, Operation ORBITAL, ifølge militæret.

«Svært snart vil de første dusinene av ukrainske militære effektivt kunne bruke disse anti-tank missilsystemene og også trene andre ukrainske soldater,» sa generalløytnant Pavlo Tkachuk, rektor for Ground Forces Academy med ansvar for treningssenteret. .

Storbritannias forsvarsminister Ben Wallace kunngjorde beslutningen om å gi Ukraina NLAW antitanksystemer ble kunngjort av i en adresse til Underhuset 18. januar.

Kort tid etter kunngjøringen ble nesten 2000 granatkastere overført til Kiev av Royal Air Force transportfly, med minimal offentlig oppmerksomhet.

NLAW er kjent som en type bærbar, kortdistanse, fire-and-forget-missilsystem som drives av Storbritannia og en rekke andre militære styrker over hele verden.

Det er et svensk-britisk prosjekt designet av Saab Bofors Dynamics på begynnelsen av 2000-tallet og produsert av Thales Air Defense i Storbritannia.

Invasjonstrusselen er fabrikert

Vestlige medier er stappfulle av historier om en angivelig nært forestående russisk invasjon i Ukraina. New York Times hadde hele fire artikler på forsida der dette var tema:

https://www.moonofalabama.org/11i/fake4.jpg

For våpenindustrien er dette naturligvis glimrende. Og for vestlige politikere fungerer det fint for å holde egen befolkning i sjakk, slik at de ikke tenker så mye på strømpriser, arbeidsløshet og sammenbruddet i økonomien.

Men sjøl Kyiv Independent med kilder i Center of Defense Strategies skriver:

«Generelt virker en storstilt russisk offensiv operasjon mot Ukraina i 2022 usannsynlig i henhold til mange indikatorer, selv etter rent militære krav.«

Forrige artikkelHva har vært kommandolinjene i det globale koronakuppet?
Neste artikkel«Freedom truckers» lager verdens lengste konvoi i protest mot koronaregimet i Canada