Boris Johnson avslutter koronaregimet like ulogisk som han startet det

0
Boris Johnson i Underhuset

Storbritannia avslutter sine Covid-restriksjoner fra torsdag 27. januar og det vil ikke komme flere lovpålagte covid-restriksjoner, ifølge en notis på NRK.no publisert i går, onsdag 19. januar.

Allerede i dag, 20. januar, er de slutt på krav om munnbind for skoleelever. Torsdag 27. januar er det slutt på krav om hjemmekontor, munnbind og vaksinepass for alle briter, ifølge NRK.

Det vil også bli slutt på lovpålagte covid-tiltak, ifølge statsminster Boris Johnson.
– Heretter vil det komme råd og anbefalinger, ikke lovpålagte tiltak, skal Boris Johnson ha sagt i en tale til underhuset i går ettermiddag.

Fra mandag reduseres isolasjonsperioden for briter som tester positivt for covid-19 til fem dager og to negative selvtester. Kravet om selv-isolasjon etter positiv covid-test vil bli avsluttet 24. mars, men datoen kan bli framskyndet, skriver The Guardian.

En kan se et klipp fra det britiske parlamentet der han annonserer dette:

Tekst: Derimot.no.

Kommentar:

Johnson ga ingen vitenskapelige referanser til hvorfor det som har vært hellige lovpåbud til nå, beskyttet av politivold og drakoniske straffetiltak, plutselig ikke er det lenger. Og hvis det er sånn at det ikke er behov for masker og koronapass etter 27. januar, hvorfor er det behov for dem fra 20. til 27. januar? Sjøl ikke Monty Pyton kunne ha lagd en bedre svart komedie enn dette.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelHøvdingen på Lerkendal
Neste artikkelFattige land får den første regninga for lockdownpolitikken – 11 milliarder dollar i økte gjeldskostnader