Al-Qaida vil arrangere valg i Idlib for å relansere seg i Vesten

0
Den etterlyste terroristen Abu Muhammed al-Golani med Martin Smith fra PBS News

Av Jason Ditz, AntiWar.com.

Hayat Tahrir al-Sham (HTS), tidligere Jabhat al-Nusra, kontrollerer store deler av Syrias Idlib-provins. Gruppen er, realistisk sett, Syrias al-Qaida-filial i alt annet enn navnet, og fortsetter å prøve å presentere seg som en mer velsmakende partner for Vvesten.

Dette var opprinnelig al-Qaidas idé. Da våpenhvilen i Idlib ble forhandlet fram, holdt HTS mye av territoriet, og al-Qaida var svært tydelig i offentligheten om behovet for at den syriske fraksjonen skulle fremstå som uavhengig. Dette ble gjort med det for øye å skaffe dem støtte i krigen, og  nå er planen å spille regjering i Idlib . HTS planlegger lokalvalg, og gjør sedelighetspolitiet sitt mye mindre synlig.

Mens krigen avtar, ønsker HTS å gi inntrykk av å være et verdifullt alternativ til Assad .

Som al-Qaidas tilknyttede falanks var det bare Tyrkia som virkelig var villig til å akseptere dette. Som al-Qaidas tilknyttede arm med mye vindusstaffasje, kan det godt hende at de får flere interessenter.


Tyler Durden kommenterte dette slik:

Washington Post likte dette og publiserte artikkelen Former al-Qaeda affiliate in Syria seems to soften its brand :

«De militante islamistene angrep radiostasjonen i årevis, fordi den spilte musikk, fordi den ansatte kvinner, fordi dens liberale verdier utgjorde en utfordring for Syrias nidkjære menn med våpen», begynte rapporten.

«I det siste har imidlertid angrepene på stasjonen stoppet, og plageånden – en militant gruppe som en gang var tilknyttet al-Qaida kalt Hayat Tahrir al-Sham – prøver å overbevise syrere og verden om at den ikke lenger er så radikal eller undertrykkende som det var en gang ,» fortsatte det.

Og det er her WaPo faktisk prøver å gjenopplive merket «moderate opprørere« slik det ble brukt på al-Qaida : 

Nå sier gruppa at fokuset har skiftet til å tilby tjenester til millioner av mennesker i Syrias opprørskontrollerte Idlib-provins gjennom en ny regjering. Den brøt båndet med al-Qaida for fem år siden og sier at den slår ned på andre ekstremistiske grupper . Grunnleggeren av HTS, en veteran jihadist en gang tilsynelatende allestedsnærværende i militære trøttheter, er i disse dager fotografert iført dress .

«Den fraksjonen som pleide å trakassere oss prøver å vise folk at de er moderate ,» sa Abdullah Klido, administrerende direktør for radiostasjonen, kalt Radio Fresh. «De prøver å organisere ting slik at de fremstår som om de var en stat.»

Den hensynsløse jihadistgruppa har valgt å «myke opp merkevaren sin». Takk Washington Post.

Kommentar:

Medieobservatører bør begynne å se etter effekten av denne kampanjen i hovedstrømsmediene. Norge har tross alt investert 17 milliarder kroner i terroristkontrollerte områder i Syria.

Vi noterer oss at avisa Klassekampen 4. januar 2021 kunngjør at den vil styrke sin utenriksdekning med den italienske journalisten Francesca Borri. Hun er kjent for sin sympati for The White Helmets og al-Nusra, så dette kunne være en jobbe for henne.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.