Takk til leserne!

0

Nettavisa steigan.no opplever nå en vekst som knapt noe annet massemedium i Norge. Fra januar til desember har de ukentlige sidevisningene økt med 163%. I desember vil vi høyst sannsynlig passere 2,3 millioner sidevisninger, når vi ser nettsida og abonnementene samlet. Facebook, der vi har opplevd mye blokkering og struping, melder at vi nådde ut til 157.330 personer mellom 22. november og 19. desember.

Dette er milevis over all forventning. Tusen hjertelig takk til engasjerte lesere.

Denne grafen viser sidevisninger på nettsida. I tillegg kommer alle abonnentene.

Og apropos engasjerte lesere; dere er virkelig entusiaster, og overøser oss med ros vi ikke er sikre på om vi klarer å leve opp til, sjøl om vi skal gjøre vårt beste.

I går fikk vi en epost fra en leser som skrev:

Takk til steigan.no for den beste journalistikken ever og ikke minst ærlighet.
Beklager at æ ikke har støttet dokker før, økonomisk, men det e aldri forseint 🙂

Og liknende meldinger får vi flere ganger om dagen. For å si som ordkunstneren Heidi Weng: Vi bøyer oss i hatten!

Det leserne legger vekt på er at vi graver etter fakta der andre medier forsømmer seg, at vi dokumenterer alt vi skriver med kilder og referanser, og at vi har vært på ballen i de store spørsmålene i vår tid som strømkrisa, koronakrisa og de internasjonale finansinstitusjonenes plyndring av menneskeheten.

Lesere sier også at vi er «uredde», «modige» og liknende ting.

Vi føler oss ikke spesielt modige. Vi gjør bare den jobben vi har lovt leserne å gjøre – søke sannheten fra fakta. Og vi lar oss ikke skremme av skjellsord og ulike former for utestengning og stempling.

Vi opplever også en voldsom pågang i form av spørsmål, kommentarer, forslag, innspill og innlegg.

Og vi må bekjenne: Vi kommer til kort. Nesten all vår kapasitet er rettet mot graving, analyse, skriving, redigering og publisering. Vi har få timer i døgnet til pleie av leserkontakt. Og med alle de gode forslagene og innspillene, mangler vi også mye på å ha den redigeringskapasiteten vi trenger.

Og her kan leserne hjelpe oss.

Vi holder knallhardt på prinsippet om at nettavisa skal være gratis. Vårt aller viktigste publikum er dem som har dårligst råd. Men nettopp derfor er det så fint når de som kan, setter av noen kroner, som engangsbeløp eller fast bidrag. Det gjør underverker!

Takk igjen! Takk for støtte, tips og oppmuntring gjennom et vanvittig år. Senk skuldrene, feire jul og gjør klar for et nytt år med minst like store utfordringer som dette.

steigan.no skal fortsette den jobben vi har tatt på oss – og vi gleder oss til å samarbeide med leserne om det.

Pål Steigan

Sjefredaktør

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelJoe Biden i dramatisk budsjettkrangel
Neste artikkelPolitibetjent Henrik: Politiet bryter loven, igjen og igjen
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).