– Skal vi ha en sivilisasjon, eller ei? | Intervju med Pål Steigan

0
Foto: Julie Brundtland.

Av Adara Ryum og Henrik Høeg, tidsskriftet Sivilisasjonen.

Redaktør for steigan.no, Pål Steigan, har preget norsk samfunnsdebatt i en mannsalder. Angivelig skal man frykte Pål Steigan, hvilket nok stemmer for aspirerende diktatorer. Tross innprentede forventninger; vi møttes av verdens koseligste bestefar, med glimt i øyet og flust av pikante anekdoter. Sett alle fordommer til side, og nyt beretningen om det gode liv i Italia, venstresidens forfall og vår tids massepsykose.

Skrekkeksempelet

– Italia ble tidlig brukt som et skrekkeksempel på hva covid kan føre til; du har bodd i Italia mye av tiden – hva er sannheten om covid i Italia?

– Det er mange slike sannheter. Blant annet så vi bilder av pansrede kjøretøy som angivelig fraktet lik. Det var nok bløff. Samtidig kom videoer fra Wuhan, der folk falt døde om på gaten. Nå vet vi at viruset ikke virker på den måten, sier Steigan og fortsetter:

– Videre har media sett bort fra alle andre faktorer som gjaldt her i Italia, i tillegg til selve viruset. Her virker ikke lenger antibiotika, grunnet multiresistente bakterier. Så dør folk av covid, eller av lungebetennelse som ikke lenger kan behandles, etter at legemiddelindustrien har pumpet folk fulle av nettopp antibiotika?

Ifølge Steigan er det italienske helsevesenet ikke mye å skryte av:

– Enn videre er det italienske helsevesenet så privatisert og elendig, at de i startfasen stappet mange syke mennesker inn på eldresentre, hvor folk døde som fluer. Da er det ikke rart at de fleste dødsfallene skjedde i Lombardia, der denne typen privatisering er kommet lengst. Nesten ingen har fulle stillinger ved sykehusene her; de setter sammen timelister og går fra én avdeling til en annen; fra intensiv- til barne- eller eldreavdeling, og sprer formodentlig virus, sier han og legger til:

– Og til sist må det nevnes at sykehusene fikk mer penger om de skrev «covid-19» på dødsattesten. Veldig mye mer. I Italia, hvor helsevesenet har såpass få ressurser, er det så altfor fristende for en lege å feildiagnostisere, når pasienten jo likevel er død. For eksempel hvis pasienten hadde viruset i kroppen, men døde av noe annet. Jeg kjenner personlig til slike eksempler: En kreftpasient som tilfeldigvis døde i februar – da skrev de «covid». Selv folk som har dødd i trafikkulykker har blitt regnet som døde av covid.

– Hva har vært fordelaktig med å tilbringe covid-tiden «der nede»?

– Italia er et såpass korrupt land at italienerne har færre illusjoner om politikere enn det vi har i Norge. Selv om flertallet tror på myndighetene, er det mange som gjennomskuer dem, særlig vanlige arbeidsfolk. Så da har jeg hyggelige samtaler hos bakeren, slakteren og i kaffebaren, forteller Steigan og smiler.

Raseringen av det mellommenneskelige

– Gjennom steigan.no har du vært en tydelig kritiker av statens smittevernstiltak, inkludert vaksinasjonsprogrammet. Er du «vaksinemotstander»?

– Hvilke vaksiner som er gunstige, og hvilke som er skadelige, og for hvem, må man finne ut helt konkret. For eksempel har jeg tatt vaksine mot stivkrampe; veldig lurt om man bor i områder med mye hestehold og dårlig hygiene. Det er en velprøvd vaksine, sier han og utdyper:

– Vaksinene mot covid er derimot eksperimentelle, ved at det injiseres et genetisk materiale i kroppen, for slik å utløse genetiske reaksjoner. For vaksineindustrien er jo dette flott, for da kan de selge «booster» nummer 1, 2, 3, og så videre, slik at folk til slutt bare må gå på vaksiner, og da erstatter man det naturlige immunsystemet med en kjemisk prosess vi vet altfor lite om.

Les resten av intervjuet i tidsskriftet Sivilisasjonen.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.