Project Veritas seiret over New York Times

0
Glenn Greenwald om Project Veritas

Project Veritas-oppdatering. Seier over New York Times, og prinsipiell støtte fra Glenn Greenwald og ACLU.

Av Martin Langvad.

For en og en halv måned siden ble husene til James O’ Keefe, og flere av hans medarbeidere i Project Veritas, gjennomsøkt av myndighetene. Det var særlig FBI-raidet av O’ Keefe sitt hus som fikk mest oppmerksomhet i media, og han fortalte om den ubehagelige opplevelsen på Fox News noen dager etterpå.

James O’ Keefe var raskt ute og påpekte at New York Times måtte ha blitt tipset om raidet, og det tok heller ikke lang tid før NYT publiserte interne dokumenter tilhørende Project Veritas, og konfidensielle samtaler mellom O’ Keefe og hans advokat. Nå har en domstol i New York beordret New York Times til å slutte å publisere fra disse dokumentene, og gi alle fysiske kopier tilbake til Project Veritas, samt slette de digitale kopiene.

NYT har prøvd å stemple Project Veritas som en spionorganisasjon, og O’ Keefe blir anklaget for å være aktivist, ikke journalist. Men som Glenn Greenwald poengterte i en artikkel publisert på hans substack noen dager etter FBI-raidet mot O’ Keefe, er «ikke en ekte journalist»-argumentet noe som har blitt brukt mye mot Julian Assange, og noe han selv opplevde i forbindelse med Snowdenavsløringene. Både ACLU og Freedom of the Press  Foundation advarer mot hva FBI-raidet mot O’ Keefe betyr for pressefriheten.

Husransakelsene har tilsynelatende dreid om dagboka til Bidens datter. Men Project Veritas har ikke publisert dagboka selv, ifølge dem fordi de ikke klarte å få verifisert at den tilhørte Ashley Biden. Project Veritas sier de var i kontakt med en av Bidens advokater, som nektet å verifisere innholdet, og etter det skal de ha gitt dagboka til politiet. En digital kopi av dagboka ble etterhvert publisert av en konservativ nettside, og den har ligget ute på nett i over et år. Greenwald utelukker ikke at dagboka  kan ha blitt anskaffet på ulovlig vis, men etterlyser en god begrunnelse for husransakelsene.

Project Veritas publiserte altså ikke dagboka, og få visste om den før FBI-raidet mot O’ Keefe. Det har endret seg, og mange ser på raidet som bevis på at den er ekte. Man begynner jo naturligvis å lure på om dette dreier seg om noe mer, for eksempel avsløringene Project Veritas faktisk har publisert det siste året.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.