Kellogg vil sparke 1400 streikende arbeidere

0
Kellogg-arbeidernes kamp har stor støtte.

1400 arbeidere har vært i streik på fire av produksjonsanleggene til Kellogg i USA siden 5. oktober 2021. Streiken har vakt nasjonal oppmerksomhet i USA og New York Times omtalte den da arbeiderne sa nei til tilbudet fra motparten 7. desember:

Bakery, Confectionery, Tobacco Workers og Grain Millers International Union, som representerer arbeiderne, avslørte ikke stemmetallet, men sa i en uttalelse at medlemmene hadde «overveldende stemt» mot avtalen.

Avstemninga var den siste av flere nylig der arbeidere uttrykte misnøye med vilkårene som deres fagforeninger forhandlet frem. Deere & Company-arbeidere avviste to foreløpige avtaler før de godkjente en tredje forrige måned, og noen arbeidere der var bekymret for at fagforeningen deres ikke var aggressive nok mot selskapet.

The Gray Lady ser en tendens til økende fagforeningskamp i USA den seinere tids og skriver:

Avstemningene er i tråd med andre tegn på arbeideraktivisme. Arbeidere over hele økonomien har blitt mer sjølsikre de siste månedene, engasjert seg i streiker og uformelle aksjoner og tatt del i ny organisering. How the Pandemic Has Added to Labor Unrest.

Kellogg varsler at de vil si opp de streikende

«Vi er skuffet over at den foreløpige avtalen til en hovedkontrakt for våre fire amerikanske produksjonsanlegg ikke ble godtatt av ansatte,» sa Kellogg i en uttalelse.

Selskapet sa at det ikke var planlagt flere forhandlingsmøter, og at det ville «ansette faste erstattere i stillinger som ble forlatt av streikende arbeidere.»

Streiken startet på grunn av tvister om lønn, ytelser og utsiktene til at flere jobber ville bli flyttet til Mexico. Arbeidere streiker ved fabrikker i fire stater: Michigan, Nebraska, Pennsylvania og Tennessee.

Planen om å erstatte de streikende arbeiderne permanent fikk kritikk fra president Joe Biden, som påsto at han var «djupt plaget» av den.

«Å permanent erstatte streikende arbeidere er et eksistensielt angrep på fagforeningen og dens medlemmers jobber og levebrød. Jeg støtter sterkt lovgivning som vil forby denne praksisen, sa han fredag.

Overraskelse: Hvem eier Kellogg?

Sjekker vi børsene på Wall Street finner vi ut hvem som er de største eierne av Kellogg, og dette kommer nok som en stor overraskelse:

Kellogg W K Foundation Trust17.29%
Vanguard Group, Inc. (The)8.36%
Blackrock Inc.7.39%
Keybank National Association6.39%
State Street Corporation4.04%
KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.