Cathrine ble kastet ut av sykehuset fordi hun ikke er vaksinert

0
Cathrine Johansen (35) med islandshesten Lokkadis. Hesten hun falt av fra.

Av redaksjonen i Hemali.

Tekst: Dette er beskrivelsen til Cathrine Johansen (35), som hun også la ut på Facebook:

Kalnes sykehus etter rideulykken 6.12.: I rullestol med brukket bekken. Sykepleieren: «Når du velger å ikke vaksinere deg, velger du å avstå fra behandling hos oss!» Han trilla meg ut.

Jada, jeg tok et skikkelig bra triks fra hesteryggen i går. Det endte med en tur til akutten på Kalnes for røntgen og ortopedisk vurdering. Ganske raskt ble jeg hentet fra venteværelse og kjørt i rullestol til røntgenavdelingen. De hadde vurdert underveis at CT var det beste alternativet for skaden min.

Etter at bildene var tatt, ble jeg igjen trillet ned til venterommet på akuttmottaket. Fikk et fint armbånd med navnet mitt på. Jeg ventet på svar på bildene, og en vurdering hos ortopeden. Samboeren min ble kasta ut, for ledsagere var ikke ønskelig fra deres side «i disse dager». Jeg ble plassert i et hjørne i rullestolen blant mange som ventet på behandling.

«Når du velger å ikke vaksinere deg, velger du å avstå fra behandling hos oss!»

Der sitter jeg altså alene, i rullestol med brukket bekken og venter på å komme til vurdering for operasjon. I stedet kommer en sykepleier og sier tydelig foran alle at: «Når du velger å ikke vaksinere deg, velger du å avstå fra behandling hos oss!»

Sykepleieren parkerte meg utenfor sykehuset

Han tok tak i rullestolen, trilla meg ut utgangsdøra, og parkerte meg der. Så der satt jeg … Jeg rakk å ankomme Halden før ortopeden ringte meg: «Hvor er du?» Han hadde altså ikke fått beskjed om at de bare plasserte meg utenfor den låste døra på akuttmottaket på Kalnes. Når jeg tenker etter så skjønner jeg det. Da hadde det jo blitt dokumentert! Ortopeden ville at jeg skulle komme tilbake, han var bekymret for skaden min. Jeg avsto fra tilbudet i dag, men vi skal møtes i morgen. – Hvis ikke jeg blir kasta ut da!

Jeg lurer på hvordan sykehuset vet at jeg ikke er vaksinert. Hvor har de lett? Har de virkelig tid til å finne ut av det når venterommet er fullt?

hemali snakker med Cathrine Johansen to dager etter hendelsen:

– Det var så skamfullt, så nedverdigende. Ortopeden vil ha meg tilbake til sykehuset, men det har jeg ikke mot til. Da jeg satt der på venterommet, hørte jeg en stemme bak meg: «Er det henne»? «Ja». Så kom han bort, og ville dra meg ut av rullestolen. Det gikk ikke, jeg knakk sammen i tårer. Da sa han høyt, alle i det fulle venterommet må ha hørt det: «Du skal få lov til å låne rullestolen, da». Så trillet han meg ut i kuldegradene og mørket, satte på bremsen på rullestolen, og sa: «Takk skal du ha»! Jeg satt der alene utenfor en låst ytterdør. Helt knekt, det var forferdelig. Den følelsen sitter i meg fortsatt.

Jeg lurer på hvordan sykehuset vet at jeg ikke er vaksinert. Hvor har de lett? Har de virkelig tid til å finne ut av det når venterommet er fullt? Jeg er ikke vaksinemotstander, men jeg vil ikke være prøvekanin for disse vaksinene. Jeg stoler ikke på at de er trygge.hemali stilte disse spørsmål til Sykehuset Østfold:
Jeg forstår at dere ikke kan kommentere saken spesielt, men på generelt grunnlag ber jeg om svar på dette:

  • Retten til behandling er stadfestet i norsk lov, men hvilken hjemmel avviser Kalnes uvaksinerte pasienter?
  • Er dette en praksis som sykehuset står inne for?
  • I så fall, hvorfor?
  • Om dette skjedde ved en feil, hva vil dere si til Cathrine?

Kommunikasjonssjef Bjørn Hødal ved Sykehuset Østfold svarer:

«Av hensyn til taushetsplikten kan vi ikke kommentere en hendelse som gjelder en enkeltpasient. Vi er kjent med historien, og sjekker opp saken. Generelt kan vi si at pasienter som er uvaksinert eller ikke kan gå med munnbind, vil få samme helsehjelp som andre. Det kan være at man enkelte steder i sykehuset vil ha noen ekstra smitteverntiltak for disse pasientene.»

Forrige artikkelStaten tjener 11 mrd ekstra på strømprisene i år, vanlige folk får knapper og glansbilder
Neste artikkelJurister: De nye tiltakene bryter med loven