Ukraina ber Tyskland og Frankrike forberede seg på krig mot Russland

0
Kuleba og Stoltenberg. Hva! Har de glemt maskene sine?

Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba oppfordret vestlige land til «ikke å kaste bort tid», men forberede seg på et scenario dersom Russland engasjerer seg i åpen militær aggresjon mot Ukraina.

«Russland må se at det ikke tåler prisen det må betale for en storstilt militæraksjon,» sa Kuleba mandag 15. november i Brussel etter et felles møte mellom EUs utenriksministre med sine kolleger fra de fem landene i «Østlig partnerskap» (Ukraina, Georgia, Moldova, Aserbajdsjan og Armenia), samt et eget møte med de tyske og franske utenriksministrene Heiko Maas og Jean-Yves Le Drian, melder den ukrainske tjenesten til «Deutsche Welle».

«Når Russland begynner å handle, går man rett og slett tom for tid til å koordinere, gå gjennom alle byråkratiske prosedyrer og koordinere beslutninger. Gjør det forberedende arbeidet nå. For når det militære scenariet inntreffer, vil det rett og slett ikke være mer tid, sa Kuleba.

Stoltenberg puster til ilden

Generalsekretær Jens Stoltenberg i NATO bidra til å dramatisere situasjonen og sier i en uttalelse:

«NATO er fortsatt årvåken. Vi overvåker denne situasjonen veldig nøye,» sa Stoltenberg etter et møte med Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba. «Enhver ytterligere provokasjon eller aggressive handlinger fra Russland vil være til alvorlig bekymring. Vi oppfordrer Russland til å være åpen om sine militære aktiviteter.»

Stoltenberg har ikke påvist noen provokasjon eller aggressive handlinger fra Russlands side, men det trengs vel ikke når jobben er å øke faren for krig?

For første gang siden den kalde krigen aktiviserer USA atomrakettene i Tyskland

USA aktiverte sin kjernefysiske enhet i Mainz-Kastel for første gang siden slutten av den kalde krigen. Det dreier seg om den 56. artillerikommandoen, utstyrt med langtrekkende hypersoniske missiler, rettet mot Moskva, skriver The Sun.

Kilde The Sun, som riktignok opererer med to potensielle tider for rakettenes flytid til Moskva. I den andre står det 6 minutter.

Russland avviser påstandene fra Kuleba og Stoltenberg

President Vladimir Putins talsmann Dmitry Peskov sier i en uttalelse at det ikke stemmer at Russland bygger opp en stor troppestyrke på grensa til Ukraina. De bildene som fulgte med sensasjonsoppslagene fra NATO viser russiske våpen som er stasjonert nær byen Yelnya, som er 250 kilometer fra Ukraina og nærmere grensa til Hviterussland. Om medieoppslagene, blant annet i Politico, sa Peskov:

«Kvaliteten på disse publikasjonene er ikke engang verdt å kommentere, og generelt sett bør man ikke ta hensyn til dem, fordi selv om artikkelen handler om grensa til Ukraina, viser den grensa til Hviterussland… Det er ingen grunn til å kaste bort tid på å bli kjent med søppel av lav kvalitet,» la han til.

«Bevegelsen av noe av vårt militære utstyr eller hærenheter på territoriet til den russiske føderasjonen er utelukkende vår sak,» fortsatte Peskov. «Russland har aldri truet noen, truer ikke og utgjør ingen fare for noen.»

Ukraina benekter russisk styrkeoppbygging på grensa

En strek i regninga for krigshisserne er at også utenriksdepartementet i Ukraina benekter at det foregår en russisk styrkeoppbygging på grensa til Ukraina.

Analyse: «NATOs marineoperasjoner i Svartehavet er mest teater»

Kommentatoren The Saker skriver i en analyse av USAs og NATOs operasjoner i Svartehavet ikke er tilstrekkelig til å foreta et angrep på Russland, det er mer for et teater å regne:

  • Hvis vi legger sammen alle US+NATO-styrkene som er involvert i denne operasjonen, kommer de langt under det som ville være nødvendig for et angrep på Russland. Altså, reint militært, er dette bare et Kabuki-teater, ikke en reell trussel mot Russland.
  • Det vet både russerne og de amerikanske sjefene.
  • Det tiltenkte publikummet er den ukrainske befolkninga som oppfatter følgende «melding»: «vi er her, vi er uovervinnelige, vi beskytter ryggen din, og hvis du tilfeldigvis havner i en åpen konflikt/krig med Russland, vil vi beskytte deg». Selvfølgelig er ikke en slik forpliktelse formelt gjort, bare underforstått. Dette er en nøyaktig gjentakelse av det som skjedde 08.08.08.
  • Samtidig går den hysteriske krigshetsen i Ukie-media absolutt gjennom taket, disse menneskene vurderer nå seriøst å ikke bare «frigjøre» Donbass og slå livskiten ut av det russiske militæret, noen ønsker til og med å «frigjøre» noe russisk territorium. Disse idiotene ser faktisk veldig frem til en krig mot Russland!

Deretter må vi alltid huske på følgende avgjørende faktum: USA har ikke det som trengs for å angripe Russland. I reint konvensjonelle (ikke-kjernefysiske) termer har ikke USA+NATO det antallet som trengs i Europa for å gjennomføre et semi-vellykket angrep mot Russland. For eksempel, hvis en amerikansk destroyer sender ut sine (gamle og langsomme) Tomahawks mot Russland eller russiske styrker, vil denne oppskytninga umiddelbart bli oppdaget og hypersoniske missiler (eller alternativt undervannstorpedoer) vil komme til USN-skipene selv før Tomahawks kommer noe i nærheten av sine tiltenkte mål. Dette gjelder spesielt for Krim hvor Russland satte inn et svært moderne og integrert luftvernsystem som er i stand til å skyte mange flere missiler enn USN-skipene kan skyte opp. Hvis USA virkelig ville angripe Russland, ville det ta dem mange måneder å forberede seg på et så stort foretak.

USAmerikanerne er ikke dumme, de vet det, og de har null behov for en slik situasjon.

I teorien kan en «tynn» framskutt styrke også tjene som en «snubletråd», men ikke i dette tilfellet: hvorfor skulle russerne noen gang føle behov for å senke skip som ikke utgjør noen militær fare og som de alltids kan ødelegge på få minutter?

På samme måte vet folk i Pentagon at selv om de satte i gang et massivt angrep på Russland, spesielt et atomvåpen, ville USA slutte å eksistere i løpet av bare noen få timer.

Igjen, både russerne og USAmerikanerne vet dette.

Kommentar:

Vi tror vurderinga til The Saker er riktig. Den krigshissinga som NATO, og særlig Polen og Ukraina holder på med er farlig, ikke fordi de reelt er i stand til å starte en storkrig, men fordi de kan skape situasjoner der misforståelser og kort varslingstid skaper en eskalering som spinner ut av kontroll.

Krigshissinga er mest beregnet på hjemmemarkedet. Den egne befolkninga skal mørnes og godta krigsforberedende tiltak og stadig økende militærbudsjetter. Krigsfare er også et ypperlig argument for mer politisk undertrykking, overvåking og begrensning av ytringsfriheten.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.