Nyhetsvarsel: Hviterussland

0
Innfelt Lars Birkelund

Terje Alnes intervjuer Lars Birkelund.

Medieovervåker Lars Birkelund har godt over gjennomsnittet peiling på geopolitikk og medienes rolle. I dette videointervjuet tar vi for oss krisen på grensen mellom Hviterussland og Polen. Flyktninger presser mot polske piggtrådgjerder der soldater hindrer dem i å bryte gjennom, i ryggen har flyktningene hviterussiske soldater som nekter dem å snu.

Polens statsminister sier at Hviterussland bedriver statsterrorisme og EU hevder at de er utsatt for hviterussisk hybridkrig. Vestlige medier stiller seg fullt og helt bak EUs og NATOs fremstilling. Men hvor er det hviterussiske perspektivet?

I virkeligheten er det Hviterussland som er målet for en vestlig hybridkrig. I mange år har Vesten jobbet for regimeskifte. Stadig strengere økonomiske sanksjoner, kombinert med aktiv støtte til håndplukkede opposisjonelle, har foreløpig ikke klart å fjerne president Lukashenko. Han omtales konsekvent som «diktator», selv om han trolig har stor oppslutning i befolkningen.

Har vi ikke sett dette før? Demoniseringen av et lands statsleder er en gjenganger når vestlige medier støtter sine myndigheter i forkant av en krig. Noen stikkord: Irak, Libya og Syria.

Dette intervjuet ble først publisert på Spartakus.

Forrige artikkelUkraina ber Tyskland og Frankrike forberede seg på krig mot Russland
Neste artikkelJurist: Koronapasset grunnlovsstridig, covid-vaksineringen av barn uten hjemmel og må stoppes umiddelbart