Skal vi forsøke litt vitenskap?

0
Vitamin D help in treating coronavirus.

La oss ta vitenskapen og erfaringen i bruk. Det er andre vinter med pandemi, folk lider fortsatt. Samtidig sitter vi på solid vitenskap som viser løsning. Skal vi børste støvet av vitenskapen og ta den i bruk?

Av journalist John Enebak, i sin blogg spesialiserer han seg på temaet vitamin D-mangel.

Allerede i 1983 slo forskere fast at hormonet cellene lager av vitamin D styrer celledelingen i immunforsvaret. I praksis betyr det at ved D-vitaminmangel, får ikke immunforsvaret produsert nok immunceller til å holde oss friske.

Vi trenger ikke å vente på at nissene i Helsedirektoratet får lest seg opp

Vi vet mer enn nok til at den enkelte av oss kan ta ansvar og gjøre noe aktivt for å avhjelpe sykehusene og beskytte både de gamle og oss selv mot covid-19. Vi trenger ikke å vente på at nissene i Helsedirektoratet får lest seg opp. DET kan ta tid!

Vitamin D er råvaren til et hormon kroppen må ha for å holde seg frisk

Vitamin D er ikke et alternativ som er istedenfor noe som helst. D-vitamin er verken medisin eller vaksine. Vitamin D er råvaren til et hormon kroppen må ha for å holde seg frisk. Ikke slutt med noe annet fordi du begynner å ta D-vitamintilskudd!

Dette VET vi om covid-19 og vitamin D

Tusenvis av leger har siden pandemien startet sagt at immunforsvaret ikke fungerer uten tilgang til vitamin D. Den danske professoren Carsten Geisler sa det rett ut allerede i 2010:

«Vi har opdaget, at immunforsvarets dræber-T-celler er lige så afhængige af D-vitamin, som en bil har brug for et bilbatteri for at kunne starte. Med andre ord: Uden D-vitamin kan dræber-T-cellen ikke komme i gang med sit arbejde.»

Carsten Geisler

For at startbatteriet skal virke, må det lades. D-vitaminbatteriet lades trygt, enkelt og raskt med en stor dose D-vitamintilskudd. Den norske legeforening anbefaler sine medlemmer å bruke enkeltdoser på mellom 50.000 og 100.000 IE vitamin D.

Slik kan vi lade immunforsvarets startbatteri

  • Jeg ville kjøpt en pakke 80 mikrograms tabletter/perler/dråper med D-vitamintilskudd på apoteket. Hva som helst duger like bra, bare det står «kolekalsiferol» på pakken. Da er stoffet i pakken identisk med D-vitamintilskuddet kroppen selv produserer i huden.
  • Så ville jeg tatt 15 x 80 mikrogram vitamin D to dager på rad og deretter 3 x 80 mikrogram pr. dag i en måned. Først da har vi kurert D-vitaminmangel.
  • Metoden over er hentet fra den canadiske legen Gerry Schwalfenberg. Han bruker den for å kickstarte immunforsvaret til pasienter med vanskelige virusinfeksjoner.
  • Denne metoden fyller vitamin D-batteriet med totalt 400.000 IE vitamin D, som er det vi må ha på lager for å sikre et D-vitaminnivå i øvre halvdel av normalområdet, ifølge anbefalingen fra legeforeningen Endocrine Society.

Romslig normalnivå

Normalt nivå for vitamin D i blodet er romslig: Mellom 50 og 150 nmol/L blir mye brukt som referanseverdier, men tallene varierer. Yttergrensene for anerkjente referanseverdier er fra nedre 37 til øvre 250 nmol/L vitamin D.

Helsedirektoratet ser helst at vi holder oss så tett som mulig til nedre grense av referansenivået. For at vi skal være sikre på å holde oss i mørket ved bunnen, anbefaler Helsedirektoratet at vi ikke spiser mer enn 10 mikrogram vitamin D om dagen og truer med «kramper, koma og død«, hvis vi våger å spise mer.

Hvis noen påstår at D-vitamintilskudd er farlig, spør om de kan dokumentere HVOR farlig det er.

Hvis noen påstår at D-vitamintilskudd er farlig, spør om de kan dokumentere HVOR farlig det er. De fleste kjemikalier (til og med vann) har fastsatt en grense for akutt dødelig dose, men ikke D-vitamintilskudd. Akutt dødelig dose for D-vitamintilskudd er faktisk ukjent. Er ikke det veldig merkelig, når alle ekspertene hyler om at D-vitamintilskudd er livsfarlig?

Øvre grense med god margin

Offisielt fastsatt øvre grense for daglige D-vitamintilskudd over lang tid uten observerte bivirkninger er 10.000 IE pr. dag. Den grensa er satt med god margin og vel så det. Vi kan være bombesikre på at det ikke er registrert negative bivirkninger av daglige doser på 10.000 IE vitamin D eller mindre over lang tid.

Forskere som i 2015 testet daglige tilskudd med 35.000 IE vitamin D i et halvt år på en gruppe psoriasispasienter registrerte heller ikke bivirkninger, bortsett fra at psoriasisen for de fleste deltakerne begynte å forsvinne. Studien har pussig nok aldri blitt fulgt opp. Er ikke psoriasis-pasienter interessert i å bli friske?

NB: Vitamin D er ikke kosttilskudd! D-vitamin i maten dekker ved normalt, sunt kosthold bare 10% av behovet for vitamin D. 90% av behovet dekkes normalt av sola.

Vi tar D-vitamintilskudd for å erstatte produksjonen i huden, som for oss i Norge stopper helt opp når sola står for lavt mellom september og april. D-vitamintilskudd er soltilskudd!

Ta nok D-vitamintilskudd til å lage sommer om vinteren.


Funfact: Enkeltdoser med D-vitamintilskudd på 600.000 IE har vist god og trygg virkning mot D-vitaminmangel når folk spiser tilskuddet og kroppen selv får regulere opptaket. Metoden er naturligvis svært omstridt (muligens fordi den virker) og bekjempes iherdig av både helsemyndigheter og legemiddelindustri.

Forrige artikkelSvært farlig militær opptrapping i Svartehavet
Neste artikkelForsøk på å beskrive det ugjennomtrengelige livet i storkommunen
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.