Svært farlig militær opptrapping i Svartehavet

0

Det russiske forsvarsdepartementet har sendt ut et urovekkende krisevarsel.

USA oppretter ei multinasjonal gruppe nær de russiske grensene i Svartehavet, og studerer også teateret for mulige fiendtligheter i regionen. Dette står i meldinga fra det russiske forsvarsdepartementet, rapporterer korrespondenten til «PolitNavigator».

Departementet understreket at det er snakk om innseilinga i Svartehavet til destroyeren Porter, hovedkvarterskipet Mount Whitney og tankskipet John Lenthall. I tillegg ble fem amerikanske F-15E Strike Eagle jagerfly utplassert til flybaser i Bulgaria og Romania. Det russiske forsvarsdepartementet mener at dette ikke bare handler om øvelser – men at det amerikanske militæret utvikler territoriet til an mulig angrepsplattform.

«Tatt i betraktning det faktum at det i tillegg til den amerikanske marinen er planlagt å bruke taktisk, patruljerende og strategisk luftfart, samt kontingenter av de væpnede styrkene i Bulgaria, Georgia, Romania, Tyrkia og Ukraina, er det en studie av det mulige teateret for militære operasjoner i tilfelle Kiev forbereder en militær løsning i sørøst,» heter det i uttalelsen.

Ifølge militæreksperten ved Institutt for CIS-land, Sergei Gorbatsjov, lager USA sin egen miniflotilje i Svartehavet, som er i stand til å levere missilangrep som ikke bare truer Sør-Russland, men også Moskva.

Hvis vi snakker om en Arleigh Burke-klasse destroyer, sier Gorbatsjov, så er dette skipet en plattform for 90 forskjellige missiler, inkludert Tomahawks, som kan nå Moskva. Dette inkluderer spørsmål knyttet til bruken av Aegis kampinformasjonskontrollsystemer knyttet til samme kompleks i Romania. Pluss et tankskip som har evnen til å gi ikke bare drivstoff, men også alle slags oljer, vann, forsyninger og så videre. En slik miniflottilje er multifunksjonell, og har mange ulike muligheter.

Den russiske forsvarsministeren Sergej Sjojgu er ingen alarmist, men en nøktern strateg. Når hans departement sender ut ei slik melding, betyr det at Sjojgu mener at situasjonen er alvorlig.

Vil Russland svare med å utplassere flåteenheter i nærheten av USAs kyster? Til det svarer militærekspert Mark Bernardini:

«Selvfølgelig, skipene til den russiske marinen vil dukke opp i nærheten av Cuba og Florida, og også Alaska, skriver The saker.

Liste over nylig amerikansk militæraktivitet:

Forsvarsdepartementet i Russland registrerer den enestående aktiviteten til rekognoseringsfly på himmelen over Svartehavet:

✔️Den 9. november, over Svartehavet, ble et amerikanske luftvåpenets E-8C rekognoserings- og angrepskontrollfly fulgt av de overvåkingssystemene til russisk luftvern.

✔️ Det strategiske rekognoseringsflyet RC-135 til US Air Force, som lettet fra flybasen på øya Kreta (Hellas), nærmet seg statsgrensen til Den russiske føderasjonen i en avstand av 30 km.

✔️ Basepatruljeflyet P-8A Poseidon fra den amerikanske marinen, som lettet fra flybasen på øya Sicilia (Italia), nærmet seg statsgrensen til den russiske føderasjonen i en avstand av 70 km.

✔️ C-160G «Gabriel» rekognoseringsflyet til de franske romfartsstyrkene som lettet fra flybasen på territoriet til Romania nærmet seg statsgrensen til Russland i en avstand av 30 km.

✔️Et annet U-2 strategisk rekognoseringsfly fra det amerikanske luftforsvaret, som lettet fra Storbritannias territorium, ble oppdaget og ledsaget av radar-rekognoseringsutstyr over Ukrainas territorium, og nærmet seg grensen til den russiske føderasjonen i en avstand på ca. 60 km.

✔️Den amerikanske marinens guidede missildestroyeren Porter forlot den georgiske havnen Batumi.

✔️Kort etter forlot den amerikanske marinens hovedkvarterskip Mount Whitney Batumi.

✔️Tankeren «John Lenthal» fra den amerikanske marinen ligger i den sørvestlige delen av Svartehavet.

Kommentar: Dette er alvorlig

Det nazi-infiserte regimet i Kiev har planene klare for et storstilt angrep på utbryterrepublikkene i Donbass. Og USA/NATO gjør seg klar til i så fall å gi dem militær støtte. Skulle Ukraina være nær ved å ta kontroll over Donetsk og Lugansk, har Russland ikke noe annet alternativ enn å svare militært. Det ville ikke være politisk mulig for Putin og den russiske militærledelsen å la sine russisktalende allierte i republikkene i stikken, og da er det vanskelig å unngå en direkte konfrontasjon med NATO.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.