Klassekampen – takk for følget, og god bedring!

0
Faksimie av egenannonse i Klassekampen. Utsnitt.

Av  Per Opland.

Jeg eier et flott kunstverk av Per Kleiva. Det fikk jeg i premie fordi jeg ei bestemt uke på 80-tallet var den i landet som verva flest nye abonnenter til Klassekampen (KK). Motivasjonen min var at KK var ei uredd, sannhetssøkende og gravende avis som ikke slo seg til ro med storkapitalens og makthavernes propaganda, men ofte gikk mot strømmen. Mange av analysene kunne sikkert blitt kalt «konspirasjonsteorier», for konspirasjoner fantes, da som nå!

Det har vært en selsom opplevelse å følge med på dekninga av korona-tida i norske medier. Mediene – inkludert Klassekampen! – slutter opp om noen vedtatte «sannheter» som udiskutable. Avvikende synspunkter blir sensurert, latterliggjort, tiet i hjel eller stemplet som konspirasjonsteorier.

Noen få av de grunnleggende spørsmålene ei uredd og gravende avis på vegne av oss lesere burde sette grundig under lupen:

–  Hvordan oppsto viruset? – Var pandemien planlagt? – Hvem tjener på den? – Hvem finansierer og styrer WHO? – Hvorfor sensureres alternativ info så aggressivt? – Inngripende tiltak i forhold til menneskerettighetene? – Forskning om munnbindbruk? – Søkelys på testmetoder?
– Dødsfall av eller med korona?

Og det aller viktigste området, massevaksinering med eksperimentelle og (potensielt) farlige vaksiner, her er det tyst fra KK. I den grad det stilles spørsmål, handler det om fordeling, nasjonalt og globalt. – Ingen kritisk gjennomgang av doktrinen om at alle må vaksineres, og ingen kritiske spørsmål om vaksinenes innhold og virkning.

KK burde ha formidlet innvendingene mot mRNA-vaksinene fra de mange forskerne og legene rundt i verden som har advart mot både kortsiktige og mer langsiktige skadevirkninger. Selv om de sensureres og stemples som konspirasjonsteorier (eller kanskje nettopp derfor!), burde KK studere argumentene og informere leserne.

Jeg har ikke opplevd KK som en viktig informasjonskilde eller alternativ stemme i koronaens tid, mer som en lojal formidler av maktas vedtatte sannheter. I tillegg har avisa bidratt aktivt til sensuren av alternative synspunkt! – Jeg har sendt inn tre innlegg det siste året; en kronikk, «Koronavaksiner – redningsplanke eller helsefare?» (24.11.20) og to leserinnlegg, «Når bukken skal passe havresekken» (29.12.20) og «Klassekampen- en del av «Sannhetsministeriet»?» (30.04.21). Jeg fikk svar som «kunne ikke prioriteres» og «…du hører fra oss hvis det blir aktuelt.»

Ute i verden sprer motstanden seg mot autoritære inngrep generelt og vaksinetvang spesielt.
Mens norske myndigheter og medier stort sett får systemlojale nordmenn til å sitte stille i båten og etterfylle vaksiner, har 29 amerikanske stater gått til sak mot Biden-regimets «mandatory» vaksinering i arbeidslivet. Vaksineskepsisen er stabil og sterk i mange land, og diktatoriske inngrep (som i Australia) møtes med massedemonstrasjoner og opprør.

Jeg avslutter abonnementet mitt på KK i dag, etter grundig overveielse. For å kunne følge med på hva som skjer i denne skjebnetida, er KK blitt en uviktig kanal for meg. Heldigvis fins det ennå mulighet til å hente info fra mange kilder i andre land, selv om Facebook & Co gjør sitt beste for å gjøre det utilgjengelig. – På norsk har steigan.no blitt et alternativ jeg kan anbefale, og jeg velger å flytte «pressestøtten» dit.

Mvh Per Opland

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.