Jeg skammer meg over å ha vært medlem av Venstre

0
"Med passene er vi slaver!" Kvinnedmonstrasjon mot passlovene under apartheid i Sør-Afrika

Av Bjørn Nistad.

Vi opplever i dag at korona brukes som påskudd til å avskaffe rettsstaten og å innføre noe som minner om et okkupasjonsregime. I denne situasjonen skulle man tro at personer som kaller seg liberalere, ville ha protestert.

Men nei. Selverklærte liberalere fører i korona-bekjempelsens navn an i demonteringen av rettsstaten og tilsidesettelsen av alt som heter liberale verdier.

Et typisk eksempel er kommunalråd for Venstre i Trondhjem, Erling Moe, som med henvisning til «smitten» vil innføre lokale korona-pass i Trondhjem (Venstrepolitiker vil innføre coronapass i Trondheim, VG 10.11.2021).

Ærlig talt, nå får det være nok.

«Smitten» løper løpsk, men nesten ingen dør eller blir alvorlig syke av korona, som fortoner seg som en helt ordinær form for influensa.

Skal vi på grunn av en sykdom med en dødelighet på  1–3 promille til evig tid måtte finne oss i munnbind, gi avkall på restaurant- og konsertbesøk med mindre vi vil ta en eksperimentell, potensielt farlig vaksine og andre inngrep i vår livsutfoldelse og rett til å foreta våre egne valg?

Er det ikke – ikke minst siden korona-vaksinene åpenbart ikke virker – på tide å innse at dette ikke går lenger, avskaffe alle korona-tiltak, og la det bli opp til hver og en av oss å bestemme hvorvidt vi vil beskytte oss mot korona ved hjelp av vaksiner, munnbind, isolasjon eller andre tiltak?

Burde ikke nettopp liberalere i dagens situasjon stå opp for rettsstaten, liberale verdier og individets rett til selv å bestemme over sitt liv?

Når jeg opplever autoritære formyndere som Erling Moe, kan jeg ikke gjøre noe annet enn å si at jeg skammer meg over en gang å ha vært medlem av Venstre og be mine medmennesker om unnskyldning for at jeg dermed var med på å gi slike personer makt til å bestemme over oss.

Bjørn Nistad

Doktor i russisk historie

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.