Australia: Hæren tvangsdeporterer covid-eksponerte borgere til karanteneleirer

0
Centre for National Resilience in Howard Springs

Den australske statsministeren har utplassert 28 australske forsvarssoldater og flere militærlastebiler til regionen Northern Territory, skriver Rair Foundation.

To samfunn i regionen, Binjari og Rockhole, har innført streng lockdown etter at ni nye positive koronavirustilfeller ble registrert. Militæret har blitt  kalt inn for  å bringe positive tilfeller og nære kontakter til et karantenesenter.

Søndag sa Chief Minister of Northern Territory Michael Gunner at en 78 år gammel kvinne ble behandlet ved Royal Darwin Hospital. Områdets gjenværende åtte tilfeller og 38 nære kontakter er overført til Howard Springs karantenesenter.

For øyeblikket er det to obligatoriske overvåkede karanteneanlegg i Northern Territory. The Centre for National Resilience in Howard Springs, Darwin, og Alice Springs Quarantine Facility, Alice Springs.

Soldater og Hærens lastebiler

Australias statsminister Scott Morrison har utplassert 28 australske forsvarssoldater og flere militærlastebiler til regionen. Folk har bare lov til å forlate hjemmene sine «for medisinsk behandling, i nødstilfeller eller som lovpålagt.» I mellomtida stiger temperaturene i regionen til 40°C, noe som forårsaker strømbrudd i mange innbyggeres hjem.

Et utvidet hurtigvurderingsteam har startet kontaktsporing, og rundt 30 politifolk har blitt utplassert fra Darwin og Alice Springs for å bistå i innsatsen.

Gunner sa at lockdown sannsynligvis vil gjelde i flere uker. Han la til at vaksinasjonsraten i Binjari er lav og oppfordret folk til å vaksinere seg mot korona. Uvaksinerte reisende har fått forbud mot å komme inn i Northern Territory siden mandag.

Jakt på de uvaksinerte

Helsearbeidere har begynt å banke på folks dører for å øke «vaksinasjonsraten» i lokalsamfunnene, der Gunner klager over at andelen vaksinerte er mye lavere enn 70 prosent.

I løpet av de siste 24 timene har regjeringen med suksess presset 29 personer til å bli vaksinert i Rockhole, og 27 fikk sin første injeksjon.

Dehumanisering av de uvaksinerte

Gunner fordømte dem som har drevet kampanje mot vaksinepåbud i Northern Territory. «Hvis du er anti-påbud, er du absolutt anti-vax,» sa Gunner under en pressekonferanse om koronaviruset. «Folk støtter faktisk ideen om at en lærer blir uvaksinert i et avsidesliggende klasserom, med barn som ikke kan vaksineres,» sa Gunner. «Jeg avviser det fullstendig… Hold kjeft! Klapp igjen!»

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelFeil prosedyre i administrasjon av vaksiner
Neste artikkelKjem den organiserte nedtakinga av global gjødselforsyning no?