Feil prosedyre i administrasjon av vaksiner

0

Av Torkil Vold, sykepleier.

Jeg er en sykepleier på 36 år som har forsøkt å få mer oppmerksomhet rundt hvordan en intramuskulær injeksjon skal utføres korrekt, og det faktum at anbefalingen fra norske myndigheter når det gjelder injeksjon av vaksinene nå i år, ikke er korrekt, av en eller annen merkelig grunn. 

Problemet er at man ikke anbefaler såkalt aspirasjon. Å aspirere betyr at etter at man har stukket kanylen inn i pasienten, så trekker man stempelet på sprøyten tilbake for å forsikre seg om at tuppen på kanylen ikke befinner seg inne i en blodåre. Hvis man får blod tilbake, så betyr det at man er i en blodåre. Hvis man ikke får blod tilbake så betyr det at man er i muskelen, og man kan trygt injisere. Hvis man injiserer hvis man fikk blod tilbake så setter man sprøyten intravenøst. Det er feil. Og det er farlig. Og så lenge man ikke aspirerer så vet man ikke om man er i en blodåre eller i muskelen. 

Sjansene for at man faktisk er i en blodåre er meget lave, jeg har ikke sett data, men det dreier seg om kanskje alt fra 1 av 1000 til en av 10 000 injeksjoner. Men når man vaksinerer millioner av mennesker, så betyr jo det at dette skjer og trolig har skjedd mange ganger (!). Det er jo en grunn til at standard prosedyre er å aspirere.

Så må det også føyes til at ikke alle har fulgt de nye anbefalingene, men av gammel vane har fulgt korrekt prosedyre, slik de var opplært til når de ble utdannet. Jeg har hørt litt rundt og enkelte sier til meg at legen eller sykepleieren aspirerte når de fikk sin dose vaksine, så praksisen varierer tydeligvis. Så ikke alle dosene satt i Norge har blitt gitt med feil teknikk, hvor mange som har blitt gitt feil, er umulig å si, men anbefalingene om å ikke aspirere er feil, det er ikke til å komme bort i fra. 

I Danmark anbefales aspirering, se her: Koronavaksine: Anbefaler å aspirere i Danmark, ikke i Norge
Her er en youtubevideo av en lege som også diskuterer saken, og som beklager seg over dette ikke skjer i UK heller: 

Så hva skjer hvis man setter disse vaksinene intravenøst, hvilket trolig har skjedd flere ganger pr. nå? Jo, Dr. Campbell i videoen over forklarer dette; man har utført eksperimenter på mus (et slikt eksperiment på mennesker ville vært helt uetisk): Og man fant at hjertebetennelse og dette mye omtalte «blodplate syndromet» med blodpropp og mangel på blodplater oppstod. Som kjent ble dette observert i forbindelse med  Astra Zeneka-vaksinen, og den ble trukket. Men kan det være så enkelt som at vaksinen ble satt intravenøst ved en feil? Vi vet ikke, og det får vi trolig aldri vite. 

Jeg ble først klar over dette for ca. 2-3 uker siden. Som dere skjønner, dette er en skandale. VG, NRK og de andre store mediene har holdt kjeft, trolig fordi de er regimelojale,  og ikke bryr seg om noen dør eller blir alvorlig syke p.g.a. feil administrerte vaksiner. Og det har potensiale til å undergrave tilliten til vaksineprogrammet. Men er det ikke fortjent? Jeg mener myndighetene her har alt ansvar, og det er deres feil. De har kalkulert med at ingen ville si noe på dette, men noen bør si noe. Tidsskriftet Sykepleien har publisert sak om dette (link over), men det bladet leses omtrent bare av sykepleiere, og ergo er dette ikke viden kjent. Jeg gidder ikke tipse VG eller Dagbladet, de får seile sin egen sjø. Jeg tror de vet dette, men holder tett. 

Torkil Vold, sykepleier.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.