Ankedomstol i USA: – Joe Bidens vaksinepåbud er «rystende ytterliggående»

0

«En amerikansk ankedomstol bekreftet fredag sin avgjørelse om å stanse en ordre fra president Joe Biden for selskaper med 100 arbeidere eller flere for å kreve covid-19-vaksiner, og avviste en anke fra administrasjonen hans,» skriver nyhetsbyrået Reuters.

Ankedomstolen sier i sin dom at forslaget fra USAs regjering er «rystende ytterliggående»:

Ankedomstolen sier blant annet i sin dom at «en naturlig immun uvaksinert arbeider har antagelig mindre risiko enn en uvaksinert arbeider som aldri har hatt viruset. Listen fortsetter, men en konstant gjenstår – mandatet mislykkes nesten fullstendig i å adressere, eller til og med svare på, mye av denne virkeligheten og sunn fornuft.»

Joe Bidens totalitære vaksinepåbud gikk dermed på nok et sviende nederlag i retten.

Motstandere av vaksinepåbudet i USA sier at det er grunnlovsstridig, og statsadvokaten i Arizona Mark Brnovich er leder en koalisjon av 11 stater i et søksmål mot Biden-administrasjonens vaksinepåbud.

Sør-Dakota-guvernør Kristi Noem uttrykte et liknende ønske om å ta rettslige skritt mot Biden over vaksinemandatet.

Georgia-guvernør Brian Kemp sa at han også vil «forfølge alle tilgjengelige juridiske alternativer» for å stoppe det han kalte en «åpenbart ulovlig overgrep» fra Biden-administrasjonen.

Doug Ducey, guvernør i Arizona, sa at staten «må og vil presse tilbake» mot å tvinge bedrifter til å sikre at deres ansatte er vaksinert. «Dette er akkurat den typen store statlige overgrep vi har prøvd så hardt å forhindre i Arizona – nå hamrer Biden-Harris-administrasjonen ned på private virksomheter og individuelle friheter på en enestående og farlig måte. Dette vil aldri stå opp i retten,» tvitret Ducey.

«Denne diktatoriske tilnærmingen er feil, uamerikansk og vil gjøre langt mer skade enn godt. Hvor mange arbeidere vil bli fordrevet? Hvor mange barn holdes utenfor klasserommene? Hvor mange bedrifter får bøter? Vaksinen er og bør være et valg.»

Emnaknaggen #IWillNotComply sprer seg som en steppebrann i protesten mot vaksinepåbudet:

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.