Velkommen til framtida: robothunder med angrepsrifler

0

Den moderne slagmarka er i rask endring, hovedsakelig takket være nye teknologier som robotikk og kunstig intelligens. For ikke lenge siden måtte infanteriet lete etter sine motstandere på en slagmark, det være seg i en skog, by eller til og med en hule. Nå kan troppene ganske enkelt sende inn sine maskiner med påmonterte våpen gjøre sitt skitne arbeid.

Dette skriver Southfront i en artikkel om nye robotvåpen.

Ghost Robotics er et selskap som i flere år har vært kjent for å utvikle militære hundelignende roboter. Konseptet ble stort sett populært av Boston Dynamics og deres mange roboter. Men på det årlige møtet i Association of the United States Army, mellom 11. og 13. oktober 2021, tok de tingene opp et hakk og viste frem sin splitter nye robot. Den firbeinte roboten kalt Q-UGV (quadrupedal uncrewed ground vehicle) hadde et rifle montert på toppen av seg.

Den biomekaniske skapningen var skremmende i hele sin framtoning og så ut som noe ut fra et videospill.

Sjøl om informasjonen om det nylig monterte rifla er begrenset, avslørte Ghost Robotics at våpenet er i stand til å treffe mål på en avstand på 1200 meter. Roboten gir også imponerende stabilisering til riflene på grunn av sin firkantede design. Geværet kan ha «en viss grad av ekstra autonomi» fordi det er basert på kunstig intelligens, som gjør at våpenet kan oppdage og låse seg inn på potensielle trusler. Våpenet skal også ha en lyddemper, noe som gjør det vanskeligere for fiendtlige soldater å avgjøre hvor skytinga kommer fra. Kort sagt, Q-UGV kan drepe en person fra en avstand på mer enn en kilometer, mens den ikke avslører hvor angrepet kom fra.

Foto: Ghost Robotics

Robots That Feel the World ™ står det i den korte omtalen av Ghost Robotics. Den beskriver maskinene som «smidige og ustoppelige robuste bakkedroner med bein» som kan brukes «til et bredt spekter av militære og hjemlige sikkerhetsapplikasjoner.» De kan brukes til etterretning, overvåking, rekognosering og kommunikasjon. En robothund, utstyrt med kameraer og andre sensorer, kan gjøre dette godt, forutsatt at en menneskelig operatør er tilgjengelig for et nettbrett for å motta kommunikasjon og rekognosering.

Men den viktigste innovasjonen er rifla på toppen av robothunden, som gjør det mulig for en operatør å kontrollere den og angripe motstanderens infanteri, eller den kan fungere i autonom modus.

Fra 2017, under forsvarsminister James Mattis, ble «Lethality», dødelighet, et sentralt punkt for militær produktmarkedsføring. Tidligere var våpenproduksjonen fokusert på å la brukerne oppfylle sitt oppdrag. Siden den gang har det imidlertid handlet mye mer om det «endelige målet» – å drepe mennesker. Hvis mulig, i henhold til «krigslovene».

I juni 2021 viste Russland også frem en robothund, men den var ikke utstyrt med rifle. For krig fokuserer russerne på mindre komplekse og som et resultat mindre feil-utsatte systemer som Uran-9 og Nerektha som aktivt testes i kamp og brukes i militære operasjoner.

Denne utviklinga viser at krigføring endrer seg mot en mer autonom og robotorientert kamp, ​​med soldater som er mye mindre villige til å risikere livet i kamp, ​​spesielt å utføre utenlandske operasjoner. Dette er spesielt tydelig hos vestlige militære (og Israel, på grunn av liten befolkning) som har hastverk med å utvikle ubemannede systemer av alle typer.

Forrige artikkelHur många gånger måste det sägas att yttrandefriheten omfattar även det man ogillar?
Neste artikkelKlart for kontakt mellom presidentene i Egypt og Syria