Taiwan: Faren for krig mot Kina er “veldig lav»

0

Vestlige medier har blåst opp ideen om en potensiell kinesisk invasjon.

Av Dave DeCamp, Anti-war.com.

En ledende taiwansk sikkerhetsoffiser sa onsdag 20. oktober 2021 at sjansene for en krig med Kina i løpet av det neste året er “svært lave.”

“Jeg tror generelt at innen ett år er sannsynligheten for krig veldig lav,” sa generaldirektør i National Security Bureau, Chen Ming-tong, til Taiwans parlament. Chen sa at uten at det skjer noen store hendelser, ser han ingen problemer med Beijing “i løpet av det neste året, heller ikke om to år eller tre år.”

Chens kommentarer henviser til vestlige medier blåser opp ideen om en kinesisk invasjon av Taiwan. Tidligere denne måneden fløy Kina et stort antall fly inn i Taiwans luftforsvarsidentifikasjonssone (ADIZ). Dette ble feilaktig fremstilt som en krenkelse av taiwanesisk luftrom.

En ADIZ er et konsept som ikke dekkes av noen internasjonale lover eller traktater. De kinesiske flyene flyr vanligvis inn i det sørvestlige hjørnet av Taiwans ADIZ, som ikke er i nærheten av øya Taiwan.

Økningen i kinesisk militær aktivitet i regionen er tydelig et svar på økningen i Washingtons militære fotavtrykk i regionen. En fersk rapport fra The Wall Street Journal avslørte at amerikanske spesialstyrker og en kontingent med marinesoldater har blitt utplassert til Taiwan i minst et år.

USA har samlet vestlige allierte for å delta i provokasjonene mot Kina. Forrige uke seilte USA og Canada krigsskip gjennom Taiwanstredet.

ADIZ over Japan (blått), Sør-Korea (grønn) og Taiwan (oransje).

Systemet med Air Defense Identification Zone ble skapt av USA på 1950-tallet.


KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.