Fiskekrig mellom EU og Storbritannia?

0
Shoreham Port, Sussex,

Storbritannia truer med å arrestere franske båter.

I fiskestriden truer Storbritannia med å arrestere flere franske båter, skriver Deutsche Wirtschafts Nacrichten. En slik tilnærming er alltid mulig for den britiske regjeringa dersom Frankrike på sin side fortsetter å gjøre det med britiske skip, sa miljøminister George Eustice til BBC 29. oktober 2021.

«Vi forbeholder oss retten til å reagere hensiktsmessig, sjølsagt.»

Den britiske regjeringa konsentrerer seg om å løse problemet med EU-kommisjonen og den franske ambassadøren i London sies det i den britisk hovedstaden. Den britiske regjeringa fordømmer de «uforholdsmessige truslene» som var blitt fremsatt mot Storbritannia fra EUs side.

Frankrike har nylig arrestert den britiske kutteren «Cornelis Gert Jan» og advart en annen båt fordi de hadde seilt i fransk farvann uten lisens. Regjeringa i Paris hadde tidligere kunngjort gjengjeldelse for ikke å oppnå garanterte lisenser for franske fiskere til å fiske i britisk farvann.

Det vurderes også å kutte energieksporten til Storbritannia. Fra 2. november kan det også innføres ytterligere tollkontroll for britiske varer.

Den franske landbruksministeren Julien Denormandie sa til TV-kanalen France 2 at det ikke hadde vært noen fremgang i samtalene med Storbritannia om fisketillatelser etter Brexit. Frankrike vurderer ganske riktig sanksjoner mot Storbritannia. EUs kommissær for det indre marked, Thierry Breton, sa at han forsto Frankrikes posisjon i tvisten og også dens desperasjon. EU-kommisjonen har støttet Frankrike fra starten av denne konflikten.

EU forbereder handelskrig mot Storbritannia

EU planlegger å blokkere Storbritannias energiforsyning og gjennomføre handelskrig hvis ikke protokollen om Nord-Irland blir godkjent.

Storbritannias minister for forholdet til EU, Lord Frost, er klar til et oppgjør om Brexit. Striden står om protokollen om Nord-Irland. Dette skriver Daily Mail.

Det sies at Frankrike, Tyskland og Nederland presser på for et hardt svar hvis Storbritannia følger opp truslene om å suspendere skilsmissevilkårene.

Tiltakene det snakkes om inkluderer å dempe britisk tilgang til energiforsyning, innføre tariffer eller til og med å droppe handelsavtalen, ifølge Financial Times.

Trusselen fra EU kommer på et tidspunkt som er maksimalt ugunstig for Storbritannia. Landet er på vei inn i ei svært alvorlig energikrise. Tusener av firmaer vil ikke overleve vinteren, hvis de ikke får hjelp. Dette har allerede rammet britisk matindustri. Stålindustrien og den kjemiske industrien melder også om store problemer.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.