«Venstre»-representanten AOC grillet fordi hun ikke stemte imot milliardstøtten til Israels «Iron Dome»

0
New York, NY - January 19, 2019: US Congresswoman Alexandria Ocasio-Cortez speaks during Women's Unity Rally at Foley Square as hundreds of people attend

Representantenes hus i USA har vedtatt å bidra med en milliard dollar i støtte til Israels missilprogram kalt «Iron Dome». Den såkalte venstrerepresentanten Alexandria Ocasio-Cortez, som hadde markert at hun ville stemme nei til denne støtten, endret i siste liten sin stemmegivning fra «nei» til «tilstedeværende».

For å rettferdiggjøre dette linjeskiftet gikk hun ut på Twitter men en lang og knapt forståelig forklaring. Hun sier at forslaget «burde ha vært stemt ned», men beskyldte ledelsen i Huset for å ha gjennomført en «djup urettferdig prosess».

Til sine egne tilhengere skriver:

«Til dem jeg har skuffet – jeg beklager djupt. Til de som mener at denne begrunnelsen er utilstrekkelig eller feig – jeg forstår det.”

En av dem som var mindre enn imponert over AOCs opptreden og redegjørelse var Glenn Greenwald. Han skriver på Twitter:

AOCs uttalelse er knapt forståelig på det engelske språket. Det er som en parodi på de verste utslagene av moderne venstrediskurs: fraser om sosial rettferdighet og sjølframhevende klager som er strødd utover midt i klassisk AOCs påstander om å være et offer og om traumer og smerter.

Det er tydeligvis ikke grei å både skulle være «prinsippfast venstre» og samtidig ikke kunne kritisere Israel.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelMidt i livets fulle prakt
Neste artikkelVaksineeffektiviteten overdrives. Pfizer innrømmer at de har brukt Israel som laboratorium.