Vaksinetvang mot ungdom

0

Vaksinerte skoleungdommer ligger på gulvet og gråter. Ingen lege er til stede.

Vi har mottatt dette innlegget fra en leser. Innsender er utdannet vernepleier, og jobber som miljøarbeider og lærer på en større ungdomsskole i en middels norsk by.

Av T.D.

I forkant av massevaksineringen, hadde jeg gitt beskjed til rektor om at jeg ikke ville delta eller bistå på noe vis under vaksineringen, men at jeg kunne bistå med andre ting. Det endte med at jeg hadde mye inspeksjon både friminuttene, men også i noen av skoletimene. Dette medførte at jeg observerte hele seansen fra det startet kl 1100 til 1230, pluss et friminutt senere på dagen. Samt på slutten av dagen. Det vil si jeg observerte over en tid:

Da er vaksineringen av ungdommene i gang. Først kjenner jeg en veldig til intens hodepine, jeg skal ikke si at det er noe sammenheng. Jeg bare konstaterer at den er der. Det er en urolig stemning i gangen. Mange av ungdommen er ute i gangene. Stemningen blant ungdommene er veldig spent og veldig avventende. Man kan føle at det ligger en spenning i luften.

De blir hentet klassevis av skolens helsepleier. For deretter å bli satt i kø utenfor vaksinerommet på skolen som til vanlig er et grupperom. Grupperommet ved siden er det lagt ut matter som elevene kan få ligge på. Jeg legger merke til senere på dagen at noen av disse mattene er flyttet til klasserommet rett over. Hvorfor det? Har det ligget flere samtidig på forskjellige rom?

Etter hvert som ungdommene har blitt vaksinert og kommer ut, så ser jeg flere som gråter. Det er flere som sier de er kvalme og jeg ser flere som ligger på gulvet med bena i været nå inne på sitt klasserom med sin klassekontakt ved siden av seg. En annen sykepleiere er ved siden av en annen elev i samme klasse. Det vil si at det er flere i en klasse som ligger nede. Jeg legger merke til at det ikke var leger til stede eller i teamet som hadde ansvar for vaksineringen. Jeg kjenner noen av de som utførte vaksineringen fra før. Noen var aktive sykepleiere på ulike skoler i byen, men flesteparten av de som var der var damer i pensjonsalder.

En ny oppdatering. Mange barn svimte av, noen ble kjørt hjem, noen lå på gulvene og sa de besvimte, noen gråt, noen var bleike, mange var meget tankefulle og stille etter vaksineringen. Det var veldig trykkende stemning i dag. Mye spente og urolige ungdom å se. 

Lærer kommenterte til meg at dette var en merkelig dag, veldig trykkende og rar stemning og at ingen undervisning i løpet av dagen gikk som planlagt…

Forrige artikkelNy utanriksminister
Neste artikkelEn musikalsk reise i Italia – eller hvordan jeg lærte å elske Hegel