Storebror YouTube forbyr alle videoer som er kritiske til vaksinene

0
Storebror ser deg. Skjermdump fra video.

Det totalitære Covid-samfunnet styrker sensuren. Diktaturer gjør gjerne det når argumentene er svake.

YouTube vil forby alt «skadelig vaksineinnhold» fra plattformen, inkludert påstander om at vaksiner er ineffektive for å redusere smitteoverføring. Forbudet kommer etter et år med stadig økende sensur fra det Google-eide selskapet.

«Vi har stadig sett falske påstander om koronavirusvaksinene spille over i feilinformasjon om vaksiner generelt, og vi er nå på et punkt der det er viktigere enn noen gang å utvide det arbeidet vi startet med Covid-19 til andre vaksiner,» Det sa YouTube i et blogginnlegg onsdag. 

De nye reglene forbyr innhold som påstår at vaksiner «forårsaker kroniske bivirkninger», at de «ikke reduserer overføring eller reduksjon av sjukdom», og at de inneholder udeklarerte ingredienser som fosterceller. Reglene gjelder for alle godkjente og administrerte vaksiner, og ikke bare Covid-19-skudd.

Ved første øyekast er reglene åpne for tolkning. YouTubes moderatorer må for eksempel avgjøre om innhold som diskuterer bivirkninger strekker seg utover de «sjeldne bivirkningene som er anerkjent av helsemyndigheter.» På samme måte har  flere studier og virkelige data  vist at Covid-19-vaksiner er mindre effektive for å forhindre overføring og infeksjon enn tidligere antatt, og noen antyder at denne effekten avtar over tid.

Les den svenske studien: Kraftig nedgang i antistoffer etter sju måneder for de dobbeltvaksinerte

Den nye politikken legger til YouTubes eksisterende «Covid-19 medisinsk feilinformasjonspolicy», som beskriver et bredt spekter av forbudte emner angående koronaviruset. Disse inkluderer videoer «oppmuntrende hjemmemedisiner», innhold som hevder «at masker ikke spiller en rolle for å forhindre sammentrekning eller overføring av Covid-19» og innhold «som anbefaler bruk av Ivermectin eller Hydroxychloroquine for forebygging av Covid-19.»

Det finnes som kjent ikke noen vitenskapelig enighet om at masker forhindrer overføring av viruset, og Ivermectin har vist seg virksomt som behandling for Covid-19.

YouTube sa onsdag 29. september at over 130.000 videoer har blitt fjernet siden i fjor for brudd på disse retningslinjene.

For tenkende mennesker viser dette YouTubes uhederlighet

Når en kanal som har noe nær et monopol innfører et slikt sensurregime, lukter det død rotte lang vei. Tung vitenskapelig vitenskapelig forskning kan dokumentere mange av de «påstandene» YouTube nå forbyr. YouTube opptrer som en diktator mot slutten av sitt krakelerende regime. Når folket begynner å gjennomskue ham, blir sensurtilakene stadig flere. Og uansett: I vitenskapen er det ikke noe som heter varig konsensus. Det ligger i vitenskapens karakter at den skal utfordre det rådende paradigmet.

Som det heter i Wikipedias artikkel om Akademisk frihet:

Akademisk frihet innebærer at forskere skal kunne formidle idéer eller fakta, også slike som strider med oppfatningene til kolleger, ledelsen hos egen institusjon, myndighetene eller politiske aktører, uten å bli utsatt for noen form for sanksjoner. Akademisk frihet omfatter publisering av forskningsresultater i faglige kanaler, undervisningsvirksomhet og formidling i offentligheten; det innebærer som sentrale momenter også retten til å velge hvilken kanal man vil ytre seg i og retten til å ytre seg uten sensur. Albert Einsteins definisjon har blitt stående som svært innflytelsesrik: «med akademisk frihet forstår jeg retten til å søke etter sannhet og publisere og lære [undervise og formidle] det jeg anser som sannhet».

Sensur i eiernes interesse

YouTube eies av Google, det vil si Alphabet. Blant de seks største eierne i Alphabet finner vi Vanguard, Fidelity, State Street og BlackRock. (Oljefondet deretter.) Blant de seks største eierne i Pfizer finner vi Vanguard, State Street, Capital Research og BlackRock. (Oljefondet på 9. plass.) De samme kapitalfondene er blant de største eierne i Moderna. Eierne av YouTube har derfor direkte økonomisk interesse av at all vaksineskepsis valses over ende.

Forrige artikkelHans Petter Graver: Pandemi og unntakstilstand
Neste artikkelPentagon, Hollywood og krigen i Afghanistan