Nordøst-Syria: Det hevdes at USA flytter terrorister fra SDFs fengsler

0

Amerikanske helikoptre skal ha flyttet saudiarabiske, irakiske og tunisiske terrorister fra fengsler som kontrolleres av det kurdiske SDF, sier den syriske nyhetskanalen SANA.

Amerikanske helikoptre transporterte mange titalls ISIS-terrorister fra et fengsel som ble drevet av de syriske demokratiske styrkene (SDF) i byen al-Qamishli på den nordlige landsbygda i Syrias al-Hasakah til en amerikansk base som ligger på den sørlige delen av landsbygda, rapporterte Syrian Arab News Agency (SANA) 19. september.

Med henvisning til lokale kilder sa det statlige nyhetsbyrået at rundt 60 terrorister ble fraktet med to amerikanske militære helikoptre fra fengselet til al-Shaddadi-basen.

Kartet viser hvor USA skal ha transportert ISIS-fangene, fra al-Qamishli til al-Shaddadi-basen.

«De fleste terroristene som ble flyttet, har irakisk, saudisk og tunisisk statsborgerskap, inkludert lederen for det såkalte politiet i Deir Ezzor, lederen for utdanningssektoren og fengselsdirektøren i gruppen [ISIS],» sier SANAs kilder til byrået.

Amerikanske styrker har angivelig flyttet ISIS-fanger fra fengsler som drives av SDF til sine baser i regionen flere ganger siden starten av året.

  • 31. mars ble 40 terrorister flyttet fra al-Hawl-leiren til al-Shaddadi-basen.
  • 13. april ble 60 terrorister flyttet fra det industrielle sekundære fengselet og selvforsvarsfengselet til al-Omar oljefeltbase.
  • August ble 40 terrorister flyttet fra det industrielle sekundære fengselet og selvforsvarsfengselet til al-Shaddadi-basen.

I følge SANA trener og utstyrer USA disse terroristene og distribuerer dem deretter til å utføre terrorangrep mot sivile så vel som regjeringsstyrker i forskjellige deler av Syria. Disse påstandene er ennå ikke verifisert.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.