Mange tusen flere enn ventet dør i Storbritannia – men ikke av covid

0

Ei ny helsekrise seiler opp i Storbritannia. Siden begynnelsen av juli har det vært tusenvis av dødsfall som ikke er forårsaket av koronavirus, skriver Sarah Knapton i Yahoo News.

Ifølge helseeksperter er dette svært uvanlig til sommer å være. Ifølge Office for National Statistics (ONS) har det siden 2. juli vært 9.619 dødsfall mer enn vanlig i England og Wales, hvorav 48 prosent (4635) ikke var forårsaket av Covid-19.

Så hvis alle disse ekstra menneskene ikke dør av koronavirus, hva dreper dem?

Data fra Public Health England (PHE) viser at det i løpet av den perioden var 2.103 ekstra dødsregistreringer med tilstopping av blodårene til hjertet, 1.552 med hjertesvikt, samt 760 ekstra dødsfall med cerebrovaskulære sjukdommer som slag og aneurisme og 3.915 med andre sirkulasjonssjukdommer.

Akutte og kroniske luftveisinfeksjoner var også nevnt i 3.416 flere dødsattester enn forventet siden begynnelsen av juli, mens det har vært 1.234 ekstra dødsfall i urinsystemet, 324 med skrumplever og leversykdom og 1.905 med diabetes.

Det er spesielt alarmerende at så mange av disse forholdene henger sammen med mangel på undersøkelser og diagnoser i den perioden da nesten alle andre undersøkelser ble droppet på grunn av covid.

En rapport utgitt i forrige uke av den britiske regjeringa om de direkte og indirekte helseeffektene av pandemien fortalte at det var anslagsvis 23 millioner færre fastlegekonsultasjoner – både personlig og online, i 2020 sammenlignet med 2019.

På grunn av de harde koronatiltakene er immuniteten i den britiske befolkninga dårligere enn vanlig, noe som gjør at myndighetene venter en større økning av smittsomme sjukdommer kommende vinter enn det som er normalt.

Rapporten sier ingenting om hvorvidt de unormalt høye dødstallene har noe å gjøre med vaksinene eller ei.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelCIA hadde planer om å kidnappe eller drepe Julian Assange under en væpnet aksjon i London
Neste artikkelUkraina advarte flere måneder i forveien om at den ruta MH17 fulgte var farlig