«Human Enhancement» – World Economic Forum vil manipulere mennesket

0
Fra nettsidene til World Economic Forum

Av Julia Schreiner Benito.

Da førsteamanuensis Thomas Laudal hørte at World Economic Forum inkluderer menneskelig manipulasjon i sin agenda, tenkte han: Kan umulig stemme!

Manipulasjon for å forbedre mennesket, fysisk og kognitivt. Kan det stemme?
– Jeg kjenner godt til World Economic Forum, og trodde virkelig ikke at de var engasjert i slikt, sier Thomas Laudal. Han er førsteamanuensis på Handelshøgskolen ved Universitet i Stavanger.

Thomas Lauvdal

Han kunne ikke tro at World Economic Forum (WEF) hadde agenda for å manipulere mennesker. MDG-politker Susanne Heart har oppfordret til mer varsomhet i omgangen med ny teknologi. Nylig skrev hun ytringen «Menneskeheten på vei utfor teknologiens stup?» Det var Susanne som først gjorde Thomas oppmerksom på WEFs agenda innen «human enhancement». Men han trodde altså at hun tok feil.

Bioteknologi for å manipulere mennesket

I WEFs sammenheng er human enhancement beskrivelsen av bioteknologi som kan manipulere mennesket. Med det mål å forbedre det, fysisk og kognitivt. Thomas er forsker innen politisk økonomi.

Dette manipulerer hvem vi er som mennesker. Utvilsomt spekulativt, og det grenser til så mange etiske dilemmaer.

– Jeg forkastet påstanden, tenkte at World Economic Forum umulig kan ha ting gående som er så borti natta. Bioteknologi har interessert meg i mange år, den er fantastisk på mange områder. Som de terapeutiske mulighetene CRISPR gir. Men dette er noe annet: Dette manipulerer hvem vi er som mennesker. Utvilsomt spekulativt, og det grenser til så mange etiske dilemmaer.

Schwab er 84, ønsker han å utsette alderdommen?

– Min mistanke er at stifteren av WEF, Klaus Schwab (84), er så gammel at han ønsker å utsette egen alderdomsutvikling. Det viser seg at han personlig er engasjert i denne teknologien. Og Schwab «eier» WEF, nærmest bokstavelig talt.
– Hvorfor hører vi ikke skepsis til dette fra de næringslivstopper og politikere som aktivt støtter WEF, blant annet ved å delta under deres årlige konferanse i Davos?
– Folk flest, inkludert næringslivstopper og politikere synes denne teknologien er crazy. De er få som drømmer om superintelligente mennesker basert i manipulerte hjerner. Dette er vel pinlig å snakke om, å gi oppmerksomhet. Omtale av human enhancement er på en måte å legitimere agendaen. Det ønsker neppe Erna Solberg og Petter Stordalen.

– Media burde absolutt utfordre dem: At WEF legitimerer en teknologiutvikling med det mål å manipulere, eller «forbedre» menneskets prestasjonsnivåer. Slike spørsmål burde media stille.

Børge Brende er Schwabs høyre hånd

Thomas beskriver WEF er som en privat klubb.
– Finanseliten møtes, toppene slikkes etter ryggen, en kan snakke uten å bli sitert. Slikt har eliter alltid gjort. Stater er ikke medlem, men våre politikere legitimerer «klubben» ved å stille. Dessuten fungerer tidligere utenriksminister Børge Brende som Scwabs høyre hånd. Det er skremmende om norske ledere er influert av WEFs agenda om manipulasjon av mennesket. Og om de inspireres av slik bioteknologi.

Koster 25 000 euro å få tilgang til dataene

– WEF har enorm status og legitimitet i dag, så folk kan begynne å tro mer på dem enn på andre kilder. Vi bør spørre om seriøse selskap og ansvarlige politikere burde fortsette å støtte WEF.
– Hva vet du om WEFs status og visjoner for human enhancement?
– Lite utover at den beskrives som en agenda. (Se bilde lenger ned.) Informasjonen er ikke åpent tilgjengelig, det koster 25 000 euro årlig å få tilgang til disse data. Jeg tror ikke det er noen god ide å foreslå den kostnaden for universitetet i Stavanger, ler han.

Neste skritt kan være å overtale Facebook og andre giganter til å gå enda lenger i fysisk interaksjon med mennesker.

– Det er seriøse forskere som bidrar hos WEF, og skremmende dersom disse og anerkjente universiteter knyttes til human enhancement. Neste skritt kan være å overtale Facebook og andre giganter til å gå enda lenger i fysisk interaksjon med mennesker.

Ikke bare mental interaksjon, som vi har nå.

Skjermbilde fra WEFs visjon om å manipulere mennesket til forbedret versjon

Om World Economic Forum og human enhancement

  • Siste år har World Economic Forum (WEF) og Schwab utviklet en Cyborg-agenda.
  • Bare den innerste sirkel av medlemmer får se rapportene som spesialiserer seg på dette, men noe legges også ut.
  • Med «human enhancement» menes ikke bare sosiale og kommunikative utviklingstrekk. Eller medisinske strategier for å hjelpe mennesker med handikap.
  • Fokus er hvordan man med GMO (CRISPR og andre former for genetic engineering) og implantater kan styrke menneskelige egenskaper. Altså endre dem fra slik de er utrustet naturlig.
  • Dette er ikke spekulasjoner fra WEF sin side, men en pågående teknologiutvikling de aktivt støtter.
    (Av førsteamanuensis Thomas Laudal)

Søk «Human Enhancement» på nettsidene til World Economic Forum

Denne artikkelen ble først publisert på Hemali

Forrige artikkelUkraina stenger opposisjonens medier og USAs ambassadør jubler
Neste artikkelHvordan coronasmittebløffen oppsto og villedet