Anonym lærer, anonym journalist: – Overgrep og knebling

0

Av redaksjonen i Hemali.

I dagens klima er mange redde for å ytre sin mening. Derfor har hemali anonymisert læreren og journalisten. Her om deres hverdag.

hemali kjenner deres identitet. 

Lærer: Jeg omgås smittede elever ukentlig i klasserommet. Jeg «administrerer» massetestinger og sender hjem positive elever. Hva gjør det med relasjonen til elevene mine når vi skal administrere testing flere ganger i uka? Jeg er ikke helsesykepleier. Jeg har en klump i magen hver gang det er test. Føler jeg begår «overgrep» mot dem.

Jeg må fortsette å teste meg selv, men trenger ikke gå i karantene. Men det må jeg i andre sammenhenger. Argumentet med at jeg fortsatt kan smittes og smitte videre og dermed utgjøre en trussel brukes fortsatt mot meg: «Det er flere som har fått korona to ganger.»

Akkurat nå henger et flerårig planlagt jobboppdrag i utlandet i en tynn tråd fordi jeg ikke er vaksinert. Og jeg står ganske alene oppi dette, med lite forståelse rundt. Jeg må stadig forsvare hvorfor jeg ikke tar vaksina: «Du trenger jo bare ett stikk, du som har hatt korona!».

Savner logikk i reglene om karantene

Jeg fikk påvist covid i fjor og har «surfet gjennom» med «grønt pass» inntil juni – seks måneder. Så stoppet det. Jeg er fortsatt uvaksinert, og kommer til å forbli det. Jeg tilhører det som myndighetene kaller, «en veldig liten gruppe». Så har de forlenget til at dette «immunpasset» nå skal gjelde i 12 måneder. Men kun i Norge.

Reiser jeg til et rødt land, kan jeg bli satt på karantenehotell. Og ellers karantene i heimen for andre farger. Så i Norge er jeg immun, men så fort jeg beveger meg til for eksempel Nederland og returnerer til Oslo, er jeg det ikke. Jeg forstår rett og slett ikke logikken!

Jeg er ikke helsesykepleier. Jeg har en klump i magen hver gang det er test.

Savner informasjon om immunitet etter sykdom

Jeg savner informasjon om oss med immunitet, og om de som har gjennomgått infeksjon. Jeg undres veldig over dette, da det forrige gang ble informert om at gjennomgått sykdom sannsynligvis gir immunitet i minst 12 måneder. Og så nevnes det til stadighet at beskyttede kun er de som er fullvaksinert. Ja, det er noe med logikken her når fullvaksinerte kan smittes, mens gjennomgått sykdom ikke likestilles og fortsatt har begrensinger.

På Gardermoen sluses fullvaksinerte rett gjennom, mens «immune» og andre testes i mente, føres til hotell eller hjem, eller slippes fri etter x antall kontroller og tester. Hvem er det da som eventuelt fører med seg smitte inn i landet?

Jeg kjenner på en stadig økende frustrasjon og rådvillhet på flere områder. Jeg håper virkelig det snur. Snart. Jeg måtte bare lufte hodet, det er dessverre ikke mange igjen rundt til å gjøre det med.


Om massetesting av barna: Har FHI glemt hva de anbefalte i fjor?
Line fikk livstruende allergi etter Pfizer. Så ville de gi henne mer Pfizer.


FHI om koronasertifikat etter sykdom

FHI: «Selv om prøvesvaret for gjennomgått sykdom ikke lenger vises i koronasertifikatet ved innlogging etter 6 måneder, vil man få grønn kontrollside i det norske sertifikatet i 12 måneder fra prøvedato i tråd med ny kunnskap om varighet av beskyttelsen etter gjennomgått sykdom. At prøvesvaret ikke vises i sertifikatet etter 6 måneder skyldes regler og krav fra EU som fremdeles kun anser at man har beskyttelse etter gjennomgått sykdom i 180 dager etter første positive prøvesvar.»


Journalist: – Jeg er med på å undertrykke informasjon

Jeg er journalist i en lokalavis, og den eneste i redaksjonen som er uvaksinert. Det vet jeg ikke om mine kollegaer vet. Jeg har noen ganger forsiktig forsøkt å ta opp dette med bivirkninger, og stilt meg kritisk til at barn vaksineres. Men det er som å snakke til døve ører. «Vi må jo ikke skape unødvendig frykt». Atte hæ? Det er jo FRYKT som har preget mediebildet i halvannet år.

Føler meg kneblet

Det er krevende å være journalist om dagen. Jeg føler også at det knebler hva jeg kan publisere som privatperson. Jeg er glad i store deler av jobben min. Som å få møte mennesker, skrive nære, varme portrettintervjuer og skape noe som kan glede mennesker til morgenkaffen. Det gir mye glede! Men medaljen har en bakside nå. At jeg, uten å ønske det, er med på å undertrykke at alle sidene av situasjonen vi står i kommer frem i lyset.

Jeg deler dette for å vise at det finnes journalister som ser, som ikke lukker øynene, men som frykter for jobben og for å bli stemplet som konspiratoriker. Jeg deler også i et håp om at andre journalister kan gjøre seg til kjenne, så kanskje vi kan slå hodene våre sammen og se om det er noe vi kan få til!

Gode tanker til dere alle -både vaksinerte og uvaksinerte. Og særlig til alle dere som strever med bivirkninger.

Forrige artikkelEurasia tar form: Hvordan SCO nettopp snudde verdensordenen
Neste artikkelKjønnsidentitetsideologien har erstatta biologisk forståing av kjønn
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.