Tidligere CIA-agenter i USA skrekkslagne og sinte etter Afghanistan

0
Skjermdump fra video

Brian Dean Wright som er tidligere CIA-agent, er klar og tydelig på Twitter: «Kolleger i USAs etterretningstjenester er sinte og svært bekymret etter det som hendte i Afghanistan».

Afghanistan har vist verden – både fiender og allierte – at våre militære og intellektuelle ressurser i stor grad er irrelevante fordi vi ikke kan distribuere dem med hell. Skylden ligger ved føttene til flere presidenter. Generalene. Spionene. Kongressen.

Amerikas eliter er søppel. Kina vet det.

Hvorfor? Amerika fikk juling av en liten opprørsstyrke og kunne ikke engang trekke seg tilbake på en skikkelig måte. I mellomtida er det amerikanske folket sint, COVID-slitent og splittet. Hvis det noen gang var tid til å skyve amerikansk hegemoni til side, er dette det.

Hvis den kalde krigen III blir varm, må USA raskt bygge opp og jobbe med utenlandske kolleger. Men hvem vil stole på USA etter Afghanistan?

Hvem tror vi har en ledelse som kan bruke vår militære makt godt?

Hvem vil stole på oss når vi sier «We Will Stand With You»?

Og han avslutter:

USA er uten styring – og verden vet det!

Folk falt ned fra fly – Biden: Det var for fem dager siden

Som for å gi CIA-agent Wright et ekstra poeng presterte Joe Biden å gi følgende svar da han ble konfrontert med at flukten fra Afghanistan var så kaotisk at folk klamret seg til fly til de falt ned og ble drept: Men det var fem dager siden!

USAs nederlag er ikke bare, og ikke en gang først og fremst, militært. USAs nederlag er politisk, moralsk og psykologisk. Man vinner ikke kriger bare med våpen, som vi nå har sett enda et eksempel på. Hvem skal tro på USA etter dette?
Forrige artikkelKoronadiktaturet Tyskland
Neste artikkelUS State Department visste at Kabul kom til å kollapse
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).