Takk og farvel – Aftenbladet

0
Bakgrunnsbilde: El Tres de Mayo av Fracisco Goya, Prado-museet i Madrid. Public domain.

Av Christian Paaske.

I 1985 vendte jeg tilbake til min fødeby etter noen år i utlandet. For å følge med ble Stavanger Aftenblad panoramavinduet i min tilværelse med utsikt ut mot verdens små og store begivenheter. Sammen med de fleste av byens lesende innbyggere delte jeg dagens faste avisritual i godstolen sammen med ettermiddagskaffen etter endt arbeidsdag. Avisen var i storformat med behagelig duft av trykksverte. Rett fra postkassen levert av en av byens mange flittige avisbud.

Nye tider

I takt med resten av landets aviser gikk Aftenbladet over til tabloidformat fysisk og mentalt. Bildene ble større, overskriftene mer dominerende, mindre tekst og lavere nivå for å samle opp flere lesere. Over natten ble Aftenbladet til en morgenavis, uten at navnet ble endret. Avisbudene ble sagt opp. Ungdommer kunne ikke lenger tjene en ekstra slant eller oppleve gleden ved å være til nytte og yte til felleskapet. Budbiler erstattet syklene, tjenesten effektivisert og billigere arbeidskraft tok over. Avisritualet flyttet til morgenen. 

For avislesere kom nyhetene med 24 timers mellomrom og fri om søndagene. Med internett er nyhetsstrømmen kontinuerlig. Nyheter er blitt ferskvare med stadig kortere holdbarhet. Avisritualet ble forlatt sammen med hyggestunden i godstolen. Avisen ble lest sporadisk på nettet og druknet i den øvrige nyhetsstrømmen.

Flittig skribent

Med ambisjoner om å bli profet i egen by ble jeg en entusiastisk bidragsyter med en jevn strøm av leserinnlegg over en lang rekke tema. Melk er for kalver, kast mikrobølgeovnen, vegetarmat er best for miljøet, russefeiring må fornyes, nynorsk er utgått på dato, månelandingene er bløff, kristne forstår ikke sin egen religion, verden er ikke helt slik vi tror, – bare for å nevne noen. Etter 327 leserinnlegg laget Aftenbladet portrettintervjuet, – Verden står ikke til Paaske. Mange innlegg er blitt sendt siden, med en skjebne oftere i papirkurven enn på trykk. Takhøyden er betraktelig senket og mine synspunkter blir stadig mer upopulære blant tilskuerne til keiserens nye klær. 

Ingen offentlig debatt

Et langt kjærlighetsforhold er nå slutt. For første gang siden 1985 fornyer jeg ikke abonnementet. Grunnen er enkel. Etter Corona er Aftenbladet sammen med resten av aviser og nyhetskanaler blitt totalt irrelevant. Aviser og journalister har aldri sviktet sitt samfunnsoppdrag av kritisk journalistikk mer enn siden krigen. Den gang under tvang fra okkupasjonsmakten. Nå er det frivillig. Eller drevet av frykten for ikke å ule med ulvene, bli utstøtt av flokken og stå uten jobb?

Pressen omtales i festtaler som Den fjerde statsmakt og garantisten for ytringsfrihet og demokrati. Nå er pressen den største pådriver for å avskaffe disse grunnverdiene i samfunnet. Mens de fleste demokratiske rettigheter som bevegelsesfrihet, reisefrihet, forsamlingsfrihet, frihet til å drive næringsvirksomhet og i stor grad ytringsfrihet er revet vekk, løfter pressen knapt på øyelokkene. I den største krisen siden 2.verdenskrig finnes det ingen offentlig debatt som går dypere enn å diskutere krusninger på overflaten.

En massepsykose

Smittevernloven pålegger pressen i en krise å være et lydig og ukritisk mikrofonstativ for myndighetene. Slik gjeterhundene samler sauene er medias rolle å føre hele landets befolkning frivillig til vaksinekøene i et genetisk eksperiment ingen aner konsekvensene av. På tross av en helsetrussel som i Norge tar færre liv enn vanlig sesonginfluensa kan en befolkning med tilstrekkelig frykt overfor en ytre fare drives til hva som helst. Siden dødstallene i Norge er så lave må de hentes fra utlandet og eksperter og helsebyråkratenes bekymrede ansikter må vises igjen og igjen. Det rapporteres hysterisk om smitte, mens det medisinske kriteriet for å være smittet er å være syk. Basert på diagnoser fra en PCR-test som selv Dr. Fauci sier er ubrukelig med sykluser høyere enn 35. I Norge brukes 45 sykluser. Det finnes ingen fornuft lenger. Massesuggesjon og propaganda har drevet samfunnet inn i en massepsykose, slik det har skjedd før i historien.

Undertrykkelse av informasjon

Avisen er irrelevant fordi den ikke rapporterer det som rent faktisk skjer. Den har for lengst avslørt seg av kun å servere det offisielle narrativet. Det fornektes at det finnes tusenvis av leger, fagfolk og noen av verdens fremste eksperter med et helt annet syn. Når de ikke slipper til og i tillegg blir omfattende sensurert på internett burde varsellampene for lengst blinke i de fleste avisredaksjoner og andre forsvarere av ytringsfrihet. Hvorfor skjer det ikke? Vaksinepass innføres og alle de politisk korrekte haterne av diskriminering, rasisme og apartheid er plutselig tause. Tvert i mot skal kritikere og den som benytter sin rett til at vaksinering er frivillig gjøres til livsfarlige fiender flertallet er i sin fulle moralske rett til å beskytte seg mot, angripe, arrestere, internere og fjerne.

Corona har sendt verden ut i en krise, stadig nærmere sammenbrudd og diktatur i en informasjonskrig drevet utelukkende av media. Det er en forbrytelse mot menneskeheten politikere og journalister i ettertid vil bli holdt ansvarlig for. Nürnbergdomstolen slo fast at det er ingen unnskyldning å følge ordre. Det gjelder også for journalister, – informasjonskrigens fotsoldater.

Å se sannheten i øynene

Utenom ikke å levere reelle nyheter, det enn så lenge er mulig å tilegne seg utenfor den etablerte mediestrømmen, opprettholder avisen illusjonen av at alt er tilnærmet normalt. Å tro at Corona er bare en midlertidig krise og straks alle er injisert vender samfunnet snart tilbake til det normale er en gigantisk løgn. Vår tids Titanic traff isfjellet 12.mars i fjor. Vannet fosser inn under dekk, mens media oppfordrer alle til å danse videre og oppføre seg som om ingenting her hendt.

Aviser har alltid opprettholdt samfunnets livsløgner. De fleste foretrekker fortsatt løgnene, men for dem som våger å se sannheten i øynene og vil ha reelle fakta om hva som virkelig skjer, er Aftenbladet og resten av mediestrømmen ikke bare irrelevant, men høyforræderi mot folket de er ment å tjene. De er på feil side i en krig hvor vi kjemper for mer enn vår frihet, men for våre liv.

Christian Paaske

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelJoe Biden kunne ha tatt æren for å avslutte krigen, men spolerte det hele
Neste artikkelCovidomaniac: New Zealand går til nasjonal lockdown på grunn av EN positiv PCR-test