Syria har skutt ned 22 israelske missiler

0

Det russiske militæret sier at Syrias luftforsvarsstyrker har skutt ned 22 av 24 missiler som ble skutt fra israelske krigsfly under luftangrep mot mål i Syria. Dette melder abcnews basert på russiske kilder.

Kontreadmiral Vadim Kulit, leder for det russiske militærets forsoningssenter i Syria, sa at seks israelske jagerfly målrettet anlegg i provinsene Damaskus og Homs fra Libanons luftrom sent torsdag 19. august 2021.

Kulit sa at syriske luftforsvarsenheter skjøt ned 22 av de 24 missilene som ble skutt fra de israelske krigsflyene med luftforsvarssystemer Pantsyr-S og Buk-M2 fra Russland.

Det var ingen umiddelbar reaksjon fra Israel, som sjelden kommenterer sine militære operasjoner i Syria.

Kulits uttalelse fulgte en rapport fra det syriske statlige nyhetsbyrået SANA om at syriske luftvernenheter reagerte på et israelsk luftangrep rettet mot landsbygda i Damaskus og den sentrale provinsen Homs. Det var heller ingen umiddelbare rapporter om omkomne.

Israel har gjennomført hundrevis av luftangrep inne i Syria i løpet av intervensjonskrigen mot landet, men Syria har hatt problemer med å forsvare seg effektivt nok. Disse siste nyhetene kan tide på at Russland har sørget for å oppgradere det syriske luftforsvaret slik at de bedre kan forsvare landet mot israelsk aggresjon.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.