Prisbelønnet hjertespesialist: En epidemi av feilinformerte leger

0

Av redaksjonen i Hemali.

Professor Aseem Malhotra har organisert en «hær» for å rydde opp i medisinsk feilinformasjon. Den som har skadet, og skader millioner av mennesker hver dag.

Innlegg fra den prisbelønnede hjertespesialisten, professor Aseem Malhotra. Teksten ble opprinnelig formidlet i NHS (National Health Service) ikke lenger klarer å håndtere behovene. Behov drevet fram av kronisk fysisk og psykisk sykdom. En følge av ulike tiltak, og av medisinsk feilinformasjon.

Vi har en epidemi av feilinformerte leger og pasienter, forankret i industriens grådighet.

Vi har en epidemi av feilinformerte leger og pasienter, forankret i industriens grådighet. Løgnene til Big Food og Bad Pharma ødelegger liv i stor skala. Situasjonen er så alvorlig at tidligere redaktør i BMJ, (Det meget anerkjente tidsskriftet British Medical Journal) Richard Smith nylig spurte:

Må vi nå anta at all helseforskning er svindel, inntil det motsatte er bevist?

Feilinformerte leger og redaktører

Utdrag fra Smiths innlegg: «Forskning innen helse er basert i tillit. Fagfolk og redaktører av medisinske tidsskrifter som leser resultater av en klinisk studie, antar at studien er reell. Og at resultatene rapporteres ærlig. Men i omtrent 20 prosent av tilfellene, sa professor Ben Mol fra Monash Health, var resultatene feil. Ettersom jeg har vært bekymret for forskningsjuks i 40 år, ble jeg ikke overrasket over tallet. Men det ledet meg til tanken om at vi nå må slutte å anta at forskningen faktisk har funnet sted. Og at den blir gjengitt ærlig. Og at det nå er tid for å anta at forskningen er falsk inntil det motsatte er bevist.»

Det ledet meg til tanken om at vi nå må slutte å anta at forskningen faktisk har funnet sted. Og at den blir gjengitt ærlig. Richard Smith

Smith er ikke alene. For seks år siden skrev redaktøren i The Lancet, Richard Horton, at kanskje halvparten av den vitenskapelige litteraturen kan være falsk. Og at vitenskapen hadde tatt en retning mot mørket. Han konkluderte at ingen er villig til å ta det første steget for å rydde opp i systemet. Det gjelder ikke lenger.


Husker du da Trump tok «malariamedisin» mot Covid-19? Husker du hvordan verden lo? «Studien» som skulle vise at medisinen Hydroksoklorykin er uten virkning, til og med farlig, var falsk. Likevel ble den publisert i The Lancet, men måtte siden trekkes tilbake. Da var skaden allerede skjedd. Forestillingen om at det ikke finnes behandling mot Covid-19 er sterk. Men feil. Norsk lege: – Jeg kan behandle Covid-19. Nedstenging var unødvendig.


Bygger en «hær» for å rydde i feilinformasjon

I dag kan jeg gladelig meddele at jeg har blitt leder for «Public Health Collaboration«. Et veldedighetssamarbeid for folkehelse som gjennom de siste år har vokst til 300 medlemmer og 200 ambassadører. Halvparten er helsepersonell: leger, sykepleiere, kostterapeuter, ernæringsfysiologer, farmasøyter… Den andre halvparten er pasienter og lekfolk. Denne «hæren» er klar til å ta grep for å rydde opp i den medisinske feilinformasjonen. Den som har skadet, og som fortsatt skader millioner av mennesker hver dag.

I motsetning til en del andre helseorganisasjoner, mottar vi ikke sponsormidler fra bedrifter. Vi er finansiert av folket, for folket. Bli med, sammen kan vi reparere vårt ødelagte helsesystem. Og bygge et sunnere, ærligere og mer rettferdig samfunn til fordel for alle. Nok er nok. Det er på tide med forandring.

Professor Aseem Malhotra

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.