Kan kostholdet redde deg fra covid-19?

0

«Vi har to epidemier: fedme og COVID-19,» sier Dr. Mariela Glandt, en endokrinolog ved Harvard University og Columbia University til Jerusalem Post.

Kan god ernæring redde folk fra å utvikle alvorlig COVID-19? Ifølge eksperter på området er ernæring den største risikofaktoren for koronaviruset som ikke nok folk snakker om.

«Vi har to epidemier: fedme og COVID-19,» sa Dr. Mariela Glandt, Harvard University og Columbia University utdannet endokrinolog og ernæringsfysiolog som nå bor i Israel og driver en klinikk for diabetikere i Ramat Aviv.

Hun sa: «Så lenge pandemien fortsatt pågår, bør alle som bryr seg om helsen sin gjøre alt de kan for å forbedre risikofaktorene de kontrollerer» – blant dem diett. Sjøl om det å spise riktig ikke kan forhindre smitte av koronavirus, kan optimal metabolsk helse bidra til å forhindre den negative effekten av infeksjon, har flere studier vist. Det er fordi «god ernæring og vedlikehold av en sunn kroppsvekt er avgjørende for tilstrekkelig immunfunksjon, støtter motstand mot smittsomme sykdommer og reduserer bivirkninger ved sykdom», ifølge professor Mona Boaz ved Department of Nutrition Sciences i School of Health Sciences ved Ariel University..

«Et dårlig kosthold, som det moderne amerikanske kostholdet, med søppelmat, ultraforedlet stivelse og billig fett, forårsaker metabolsk dysfunksjon som kan være en katastrofe når det kombineres med koronaviruset,» skrev Glandt i en eBok med tittelen How to Eat in the Time of COVID-19 som hun nylig publiserte med Ross Wollen og Jessica Apple.

Får støtte fra andre undersøkelser

Også CDC i USA sier at overvekt øker faren for å bli sjuk og dø av covid-19. Fedme kan tredoble faren for sjukehusinnleggelse på grunn av covid-19, skriver CDC. Det samme er konklusjonen i denne studien: Obesity as a Risk Factor for Severe COVID-19 and Complications: A Review. En studie fra CDC publisert i mars 2021 sier at 78% av de innlagte for covid-19 var overvektige eller svært overvektige.

Overvektighet er nå så omfattende i USA at helsemyndighetene kaller det en epidemi, epidemic of obesity

Og hva driver denne epidemien?

I artikkelen Fat profits: how the food industry cashed in on obesity skriver The Guardian at det er den monopoliserte matidustrien som profiterer på fedmeepidemien, samtidig som det er de som også profiterer på slankeindustrien. Blant dem er den beryktede vaksinegiganten GlaxoSmithKline (GSK). Eller som CNBC skrev: Investors see generous profits in obesity epidemic.

Så fabelaktig system! Her kan monopolkapitalen hente megaprofitter på å ødelegge folks kosthold og gjøre dem feite og så utsatte for å bli smittet av virus, at de ikke tør annet enn å la seg vaksinere med de samme gigantenes vaksiner.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.