Den franske motstanden mot «helsepasset» øker og finner nye og kreative former

0
Pariserne rømmer restaurantene og spiser lunsj i det grønne i protest mot koronatiltakene.

De som vil protestere strømmer inn til Paris. Motstanden mot Macrons «helsepass» fører til at det stadig dukker opp uautoriserte gatekafeer.

Motstanden mot Frankrikes obligatoriske vaksine-regime og deres såkalte «helsepass» har ført til nok en weekend med protester over hele landet.

I Paris er borgerne ute og marsjerer – samtidig som de spiser og drikker i trass mot reglene.

Tusenvis av demonstranter marsjerte gjennom Frankrikes hovedstad på lørdag mens opprørspolitiet i hjelmer og kroppsbeskyttelse stort sett sto og så på.

Den store majoriteten av protestanter ser ut til å ha vært fredelige, selv om man hadde observert isolerte hendelser der politiet hadde brukt pepperspray.

En Ruptly live-sending viste protestanter som ropte slagord og sang sanger mens de beveget seg gjennom Paris. Mange hadde på seg det det ikoniske antrekket til den anti-autoritære Gule vestene-bevegelsen som i de siste årene har ført til betydelig trøbbel for president Emmanuel Macron.

Andre viftet med flagg og bar hjemmelagde plakater og bannere der de etterlyste veien tilbake til «frihet». Marsjen markerte for femte uke på rad demonstrasjoner i Paris og andre franske byer.

Ifølge en populær Twitter-konto er det dokumentert ukesvis med demonstrasjoner, dusinvis av hendelser finner sted i hele Frankrike og landets territorier.

Frankrike har nylig innført obligatorisk vaksinering for helsearbeidere og andre grupper, og også innføring av en digital vaksinasjons-identitet – et såkalt «helsepass».  Dette vil bli krevet av alle borgere for adgang til museer, kino, teater, svømmebassenger og andre sentre.

Det vil også bli krav om pass for å kunne få innendørs og utendørs servering.

Dette er en politikk som har blitt åpenlyst trosset av pariserne. Det har poppet opp uautoriserte gate-spisesteder som har tiltrukket seg store mengder mennesker – og som også har fått politiets oppmerksomhet.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst for Derimot.no.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.