BBC: Mange av de drepte i Kabul ble skutt av USA-soldater i panikken etter bomben

0
Mange av de drepte i forbindelsen med terroraksjonen i Kabul falt for skudd fra USA-soldater. Her fra et gravfølge. Skjermdump fra BBC

Øyenvitner torsdagens angrep på flyplassen i Kabul, som kostet minst 100 liv og såret minst 150 mennesker, fortalte den britiske allmennkringkasteren BBC at slett ikke alle som døde den dagen var blitt drept av selvmordsbomberen.

Det er BBC-korrespondenten Secunder Kermani som skriver dette.

Mange vi snakket med, inkludert øyenvitner, sa at et stort antall av de drepte ble skutt av amerikanske styrker i panikk etter eksplosjonen

Mohammed, en drosjesjåfør fra London, hadde reist til Kabul for å hjelpe familien med å sikre en trygg reise ut av den afghanske hovedstaden. Han og kona ble drept i eksplosjonen utenfor flyplassens Abbey Gate, mens to av barna deres fortsatt er savnet. Hans bror og andre som ble intervjuet av BBCs korrespondent i Kabul sa at familien og slektningene deres ikke ble drept i eksplosjonen, men av skyting i «forvirringa» etterpå. Mohammeds bror hevdet at avfyringen kom fra retningen der amerikanske soldater som vokter flyplassens omkrets var stasjonert. En afghaner som snakket med BBC hevdet at en sivilist som hadde jobbet med amerikanske styrker ble skutt til døde av utenlandske soldater i kjølvannet av selvmordsbombinga.

Mannen sa: «Han hadde tjent i US Army. Han ble ikke drept av Taliban. Han ble ikke drept av ISIS.»

Det rystende antallet drepte og skadde under terroraksjonen og dens etterslep har forsterket kritikken av den kaotiske og desorganiserte tilbaketrekninga av USAs styrker fra Afghanistan.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelNy studie forteller: Fullvaksinerte blir superspredere.
Neste artikkel– Kunnskapsløshetens uutholdelige letthet